Gázriasztó fegyverrel rálőttek egy XI. kerületi bevásárlóközpont biztonsági őrére

Budapest, 2012. október 24., szerda (MTI) – Könnyebb sérülésekkel szállították az ügyeletes szemklinikára azt a biztonsági őrt, akit gázzal működő riasztó fegyverrel megsebesítettek szerda délután a XI. kerületi Allee bevásárlóközpontban.

Nagy Zsófia, az Országos Mentőszolgálat sajtóügyeletese az MTI-nek elmondta: a 30 év körüli férfi könnyebben sérült meg. A mentők megfigyelésre és további vizsgálatokra bevitték az ügyeletes szemklinikára.

Kovács Viktória, az Országos Rendőr-főkapitányság Kommunikációs Szolgálatának ügyeletese korábban az MTI-vel azt közölte, hogy a XI. kerületi bevásárlóközpont egyik üzlethelyiségében egy 64 éves, feltehetően ittas állapotban lévő budapesti férfi szóváltásba keveredett az üzlet biztonsági őrével, majd elővette riasztó fegyverét, és rálőtt. A rendőrség információi szerint a biztonsági őr az arcán sérült meg, kórházba vitték.

Az elkövetőt a bevásárlóközpont biztonsági őrei a rendőrség kiérkezéséig feltartóztatták. A férfit a XI. kerületi kapitányságon előállították. A rendőrség felfegyverkezve elkövetett garázdaság miatt indított eljárást – tette hozzá Kovács Viktória.

– MTI –