(Gáz)olajra lépett, de lebukott a rabló

Szerdán délután tett bejelentést a rendőrségen egy 31 éves nő, hogy amint autójával Ukrajnából hazafelé tartott, Kislétán három ismeretlen férfi leintette. Állítása szerint arra kérték, hogy „segítse ki” őket egy kis üzemanyaggal.

A nő autójával a község külterületére hajtottak, ahol az üzemanyagtartályból leszívtak 80 liter gázolajat, a csomagtartóból átraktak a férfiak kocsijába 40.000 Ft értékű, Ukrajnában vásárolt árucikkeket. Ekkor az egyik férfi fizetés helyett megfenyegette a nőt, letépte aranyláncait és karkötőjét, elvette telefonját, valamint egy bőrdzsekit.

A Nyírbátori Rendőrkapitányság nyomozói csütörtök hajnalban fogták el a rablás bűntettével megalapozottan gyanúsítható 33 éves kislétai férfit. A büntetett előéletű gyanúsítottat őrizetbe vették.

A rendelkezésre álló adatok szerint a férfi két társa a rablásról nem, csak a vásárlási szándékról tudott, őket tanúként hallgatták ki.

Mivel az eljárás során felmerült, hogy a sértett külföldről behozott jövedéki és egyéb termékekkel üzletelt, az iratokat a rendőrség a vám és pénzügyőrségnek is megküldte.

– Pusztai Sándor –