Tündérszépek 2020

2019.08.29. 14:00

Nem csak versengés, élmény is egy szépségverseny

Milyen érzés részt venni egy szépségversenyen? Hogyan lehet profitálni belőle? Adhat-e lendületet a karriernek? Lehoczki Évivel, a 2006-os Miss Alpok Adria regionális királynőjével beszélgettünk, aki most megosztja tapasztalatait olvasóinkkal és jó tanácsokkal szolgál a leendő Tündérszépeknek.

Bukovenszki-Nagy Eszter

Lehoczki Évi a Miss Universe Hungary Észak-kelet Magyarország Szépe versenyen

Lehoczki Évi az egyetem alatt kezdett hostesskedni, ezáltal került közelebb a szépségversenyek világához is. 2002-ben megnyerte a Miss Universe Hungary Észak-kelet Magyarország Szépe versenyt, 2003-ban a Miss Universe Hungary Kelet-Magyarország Szépe versenyen harmadik helyezést ért el, a következő évben a Beauty of Miskolc szépségversenyen ugyancsak harmadik lett. 2006-ban pedig a Miss Alpok Adria regionális elődöntőjében állhatott a dobogó legfelső fokára, mint Borsod Megye Szépe.

A Beauty of Miskolc versenyen 2004-ben

A ragyogó sikerek mellett korábban is szép eredményeket ért el, részt vett számos más szépségversenyen is, mint például a Balaton Szépe, a Tisza-tó Szépe, a Bogács Strandfürdő Szépe, vagy épp a Miskolc Plaza Szépe versenyeken. Többször volt közönségdíjas, de már a kezdetektől tudatosan építette a karrierjét. Az első versenyét követően, ahol bár helyezést nem ért el, de a szervezők láttak benne fantáziát, megjutalmazták egy modelltanfolyammal. Ez adta meg a kezdő lökést, mert ennek köszönhetően nagyon sokat fejlődött és elkezdett kapcsolatokat építeni.

Valóra vált álom

– Nagyon jó érzés egy ilyen versenyen részt venni, egyrészt azért, mert a legtöbb lány arról álmodik, hogy egyszer királynő lesz és korona kerül a fejére, legyen az szépségkirálynői korona, vagy menyasszonyi tiara. Egy igazi álom válhat ezzel valóra. Másrészt megerősítés annak, aki a színpadon vagy szépségiparban szeretne dolgozni, hogy jó úton halad. Remek kapcsolatépítési lehetőség, emellett pedig az egyéni érdekek érvényesítése mellett a csapatmunkáról is rengeteget lehet tanulni. Sokféle típusú embert ismerhetünk meg és megtanulhatjuk, hogyan viszonyuljunk másokhoz, hogyan kezeljük a különbözőségeket. A versenyek által ismert emberekkel is lehet találkozni, vagy akár cégtulajdonosokkal, akikkel később üzleti kapcsolatokat is kialakítható. De a felépített kapcsolatrendszer jótékonykodásra is felhasználható, ha valaki ezzel szeretne foglalkozni. – meséli Évi.

Lehoczki Évi a Miss Universe Hungary Észak-kelet Magyarország Szépeként 2002-ben

 

– Olyan élményekkel gazdagodtam, amikről korábban nem is álmodtam volna, elmehettem például egy gyémántüzembe is, ahová nagyon kevesen juthatnak be, de például az egyik felkészülési táborban lovas szánon is utaztunk, amit nagyon élveztem. Rengeteg élményt jelent, nem csak versengés, féltékenység és harag jellemzi a versenyeket. – folytatja.

Előnyök és jövő

Maga is megannyi előnyre tett szert a versenyek által, itt tanulta meg „eladni magát”, jobban kommunikálni, fejlődött a személyisége is. Azonban mikor az első komolyabb sikerét aratta, megtapasztalhatta az ismertség árnyoldalait is. Évi édesapja ugyanis az a Lehoczki László, aki Mancs kutyával és a Spider Mentőcsapattal járta a világot, hogy életeket mentsenek és akit mindenki jól ismer. Épp ezért kapott hideget-meleget, sok támadás érte, köztük az a vád is, hogy apukája „megvette” neki a versenyt. Nagyon rosszul estek neki ezek a negatív feltételezések, de az idő őt igazolta: mióta nem szereplőként lép színpadra, több szépségverseny, mint például a 2007-es Miss Alpok Adria műsorvezető háziasszonya lehetett. Évi ezt nagyon szereti, jó érzés számára újra átélni a verseny feszültségét és együtt izgulni a verseny végéig az induló lányokkal.

A Miss Alpok Adria műsorvezető háziasszonyaként

A kommunikáció szak elvégzése után rádiózott, majd saját hostess szolgáltató céget alapított. De belekóstolt a rendezvényszervezésbe, jelenleg is nívós műsorokat vezet, konferál, esküvői ceremóniamesterként tevékenykedik, és ha mindez nem lenne elég, fitness oktató is egy belvárosi edzőteremben. Igen színes és szerteágazó a lista, ami azt bizonyítja, hogy mindezt a saját erejéből és tehetségéből érte el, nem az édesapja befolyása tette azzá, aki.

És hogy mit üzen azoknak a lányoknak, akik indulnak egy szépségversenyen?

– Csak saját magukkal foglalkozzanak, ne másokkal, a negatív kritikát építő jelleggel próbálják meg elfogadni, a pozitív visszaigazolásoktól azonban ne szálljanak el! Fogadjanak meg minden tanácsot és ne ítéljenek elsőre, ne ítéljenek külső alapján és ne bántsanak másokat, legyenek kedvesek! Talán furcsán hangzik, de egymástól is nagyon sokat tanulhatnak. Másfelől én azért tartok itt, mert nem akartam mindenáron nyerni. Persze mindenki azért indul el, mert győzni akar, de ha mégsem sikerül, ne keseredjenek el, hanem kamatoztassák az ott szerzett tapasztalatokat és tudást, építsenek kapcsolatokat, hiszen ez az egyik kulcsa a sikernek. Sokan azok közül, akik korábban szépségversenyeken vettek részt, mára celebek lettek, de még többen vannak azok, akik a háttérben valósították meg az elképzeléseiket. Ami pedig a legfontosabb: soha ne felejtsék el a hátteret, a támogatást, a családot! – tanácsolja végül a sikerben lubickoló és boldog Lehoczki Évi a Tündérszépeknek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában