GAZDASÁGI VÁLSÁG: Még pénteken egyeztethet Gyurcsány Ferenc a frakcióvezetőkkel és az MNB elnökével

Pénteken délután öt órára megbeszélést kezdeményez Gyurcsány Ferenc miniszterelnök és Simor András a Magyar Nemzeti Bank (MNB) elnöke a parlamenti pártok frakcióvezetőivel – mondta a Független Hírügynökségnek a kormányszóvivő. Daróczi Dávid leszögezte: a találkozón a kormányfő és a jegybank-elnök tájékoztatást ad a kialakult gazdasági helyzetről, illetve konkrét kezdeményezéseket tesz és vár annak érdekében, hogy Magyarországot minél kisebb mértékben érintse a nemzetközi válság.

Szintén pénteken Kóka János, az SZDSZ frakcióvezetője jelentette be, hogy azonnal egyeztetést javasol a parlamenti pártok, és az Országgyűlés illetékes szakbizottságainak vezetői, valamint a kormány és a Magyar Nemzeti Bank képviselői között, hogy közösen keressenek megoldást arra, hogyan segítsék át Magyarországot a pénzügyi válságon. A liberális politikus a Független Hírügynökségnek azt mondta: kezdeményezik, hogy már pénteken üljenek egy asztalhoz a felek és közösen igyekezzenek minimalizálni a pénzügyi válság országot érő hatását.

Daróczi Dávid a Független Hírügynökségnek nyilatkozva hangsúlyozta: a péntek délutáni találkozó mellett pénteken délelőtt ülésezik a Gazdasági Egyeztető Fórum (GEF) Bajnai Gordon részvételével, valamint továbbra is él Gyurcsány Ferenc keddi meghívása a parlamenti pártok frakcióvezetői, az illetékes parlamenti bizottságok elnökei, valamint a pénzügyi és gazdasági szektor meghatározó szervezetinek vezetői számára.Sporthírek