Friss hírek

2009.11.17. 18:39

Téli gumik tesztje: egyik sem tökéletes

<p>Autógumikat tesztelt a Kosár magazin, de a 34 vizsgált abroncsból egy sem kapott kiváló minõsítést. Ez azt jelenti, hogy a téli, jeges úton egyetlen termék sem nyújtotta az elvárt biztonsági szintet, sõt: öt autógumi balesetveszélyesnek bizonyult - mondta el a Független Hírügynökségnek Hacsek Tamás, tesztszerkesztõ.</p> <p>A tesztelõk két méretet vizsgáltak: a 14 colos abroncsokat a kisebb teljesítményû kocsikhoz, a 16 colosakat az erõsebb autókhoz. Az alsó kategóriában 5 végzett jó és 8 közepes minõsítéssel, míg a felsõben 7 jó és 9 közepes volt.</p>

A tesztelõk külön vizsgálták a nedves, a havas, a száraz de hideg, illetve a jeges úton való haladást, valamint a környezeti hatásokat. Havas úton minden autógumi jól vagy közepesen teljesített, a gondok elsõsorban a nedves és a száraz úton történõ haladásnál jelentkeztek.

A tesztben részt vevõ 34 gumiabroncs közül egyik sem kapott kiváló minõsítést, 5 termék viszont (a kisebb jármûkategóriához való, 14 colos gumiabroncsok közül 3, a nagyobb méretûeknél 2) elvérzett a teszten, azaz elégtelen osztályzatot kapott - közölte Hacsek Tamás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!