Gazdaság

2016.06.07. 13:10

6 tipp, hogy még hatékonyabb légy!

<p style="text-align: justify;"><strong>Budapest, Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - A technológiai fejlődéssel együtt az üzleti folyamatok is felgyorsultak. Ezzel párhuzamosan a <a href="http://www.cvonline.hu/blog/tag/munkahely" target="_blank">munkahelyeken</a> egyre fontosabbá válik a feladatok elvégzése mellett, hogy azokat hatékonyan, pontosan és kreatívan oldjuk meg.</strong>

Budapest, Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - A technológiai fejlődéssel együtt az üzleti folyamatok is felgyorsultak. Ezzel párhuzamosan a munkahelyeken egyre fontosabbá válik a feladatok elvégzése mellett, hogy azokat hatékonyan, pontosan és kreatívan oldjuk meg.

A kiemelkedő teljesítés folyamatos koncentrációt igényel tőlünk, azonban van néhány technika, mellyel fenntarthatjuk a produktivitásunkat.

Határozzunk meg célokat és azoknak megfelelően priorizáljuk a feladatokat

Első lépésként határozzuk meg, hogy mit szeretnénk megvalósítani. Gondoljuk át miért nekünk kell azzal foglalkoznunk és mit szeretnénk vele elérni. Fontos, hogy leírjuk a céljainkat, és hogy az adott feladat miként segíti a céljaink elérését.

Lassíts le

Amennyiben szándékosan megfontoltan és kellő időt szánva kezdünk el dolgozni egy-egy feladaton, az lehetővé teszi, hogy még hatékonyabban figyeljünk az adott feladatra. Kezeljük a feladatokat egyszerűen és haladjunk olyan ütemben, amely elősegíti a figyelmünk fenntartását.

Győzzük le a negatív gondolatokat

A negatív gondolatok sok energiát vesznek el tőlünk, lefárasztanak. Amikor félelmekkel, elvárásokkal és a produktivitásunkat gátló gondolatokkal van tele a fejünk, akkor egy megoldás lehetséges. Emlékeztessük magunkat, hogy mi a legfontosabb, melyek a legfőbb célok, vegyünk nagy levegőt, engedjük el a feszültséget és jusson eszünkbe, hogy miben vagyunk jók.

Gyakoroljuk az összpontosítást

Amikor egy dologra fókuszálunk és próbáljuk a figyelmünket ott tartani egy ideig akkor ezzel fejlesztjük a koncentrációs képességünket. Fogadjuk el, hogy az agyunk úgy van beprogramozva, hogy meghatározott ideig tudjuk a figyelmünket egy dologra összpontosítani. Ahhoz viszont, hogy maximálisan tudjunk teljesíteni egy-egy feladatnál elengedhetetlen, hogy kizárólag az adott munkára fókuszáljunk és ilyenkor figyelmen kívül hagyjunk minden mást.

Ne halogassunk

Felmérések szerint a felnőttek közel 15%-a krónikus halogató, pedig számos negatív következménnyel kell szembenéznünk, ha folyton halogatjuk a feladatainkat.

Fókuszáljunk a végtermékre

Fontos, hogy tudjuk merre halad a projektünk, mit szeretnénk elérni. Ha letisztázzuk magunkban, hogy mit várunk el, akkor az segíteni fog, hogy megfelelően el tudjuk végezni a feladatot.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!