Gazdájára vár a festmény

Gazdájára vár a festmény
© Fotó: ÉM
Miskolc – Jótékonysági árveréssel segít az Észak-Magyarország a sokat szenvedett kislánynak.

Különleges és értékes festmény várakozik az Egressy Béni Zeneiskolában arra, hogy valaki megvásárolja. Erre azért lenne szükség, mert a bevétel a zeneiskola egyik növendékének gyógykezelését szolgálná.
Olvasóink bizonyára emlékeznek Buncsák Margaritára, hiszen azelőtt sokszor írtunk róla. Ő az a 11 éves kislány, akinek amputálni kellett a bal lábát lábszárközéptől, daganat miatt. Édesanyja egyedül neveli őt, és nem tud folyamatosan dolgozni, mert a kislányt még mai napig is vizsgálatokra kell vinni.

Kozma István, Egerben élő nagybányai festő hallott Margaritáról, és felajánlotta neki egyik értékes festményét azzal a céllal, hogy annak eladása után a bevétel a kislány gyógykezelését segítse.
A művész munkásságáért több elismerésben is részesült már, 2012-ben megkapta a Magyar Érdemrend lovagkeresztjét.

Várjuk az ajánlatot!

Rendhagyó módon az Észak-Magyarország segít a festmény elárverezésében. Kozma István felajánlott alkotása fenti fotónkon látható, de élőben is megtekinthető az Egressy Béni Zeneiskolában (Miskolc, Palóczy utca 4.), augusztusban 8-14 óráig, szeptemberben 8-16 óráig. Olvasóink és a lapunkat olvasó vállalkozók ajánlatát a következő e-mail-címre várjuk szeptember 30-áig: erika.hegyi@eszak.hu
A festmény végül a legmagasabb vételárat ajánló olvasónké lehet. Részletek lapunk augusztus 21-ei lapszámában.

ÉM-HE


Csabay Csilla, az Egressy Béni Zeneiskola igazgatója a festménnyel
Miskolc - Jótékonysági árveréssel segít az Észak-­Magyarország a sokat szenvedett kislánynak. Különleges és értékes festmény várakozik az Egressy Béni Zeneiskolában arra, hogy valaki megvásárolja. Erre azért lenne szükség, mert a bevétel a zene­iskola egyik növendékének gyógykezelését szolgálná. ...