Gázcsövet vágtak el Borsodnádasdon

Akt.:
A helyszínt néhány órára le kellett zárni
A helyszínt néhány órára le kellett zárni - © Fotó: M.E.
Borsodnádasd – Pénteken kora estére állhat helyre a rend a borsodnádasdi Köztársaság úton.

Néhány óra alatt helyreállhat a rend Borsodnádasdon, ahol pénteken gázömlés miatt több családnak el kellett hagyni az otthonát. Mint a helyszínen megtudtuk: az áramszolgáltató egyik alvállalkozója okozta a gázcsőtörést, melynek következtében kialakult a veszélyhelyzet. A kora délutáni órákra azonban sikerült a probléma forrását megszüntetni, ekkor már a szúrós gázszagos sem lehetett érezni.

nadasd2

A Katasztrófavédelem ózdi egységei vonultak a helyszínre, akik budaberkei elágazástól egészen a Csói kanyarig lezárták a területet. A Köztársaság út 61. szám előtti részen a javítás folyamatosan zajlott, a gáz – és villanyszolgáltatás a kora esti órákra állhat helyre.

14 ház, 20 lakos

Az esettel kapcsolatban Kormos Krisztián, Borsodnádasd polgármestere elmondta: az ilyenkor szokásos gyakorlatnak megfelelően a környéken élőknek el kellett hagyni az otthonukat. Ez az intézkedés tizennégy házban húsz lakost érintett, akik ezt a néhány órát vagy családtagoknál, vagy rokonoknál töltötték, de az önkormányzat a Közösségi Házat is rendelkezésre bocsátotta. Meleg teával várták az embereket, este pedig szükség esetén az általános iskolába is bemehettek. A gázcsőtörés során személyi sérülés nem történt.

ÉM-ME