Gault&Millau kalauz: kopogtat a minőség

Akt.:
A miskolci Drót Bisztró bekerült a kalauzba
A miskolci Drót Bisztró bekerült a kalauzba
Miskolc – A miskolci Drót Bisztró felkerült a Gault&Millau gasztronómiai kalauz idei kiadásának térképére.

A kalauz nemzetközi rangot jelent, tradicionálisan megbízható listája a jó éttermeknek. A tesztelés anonim, a tesztelő nem fedi fel magát, számláját kifizeti. A kalauz elsősorban a konyha teljesítményét értékeli. A fő szempontok: a felhasznált alapanyagok minősége, szezonalitása, az elkészítés szakszerűsége, technológiák megfelelősége, a tányé­ron megjelenő ízharmónia, arányosság. De pontozzák a kreativitást, egyéniséget, az ár-érték arányt, a tálalást, a konyha teljesítményével össz­hangban álló szervizt.

Szakszerű információkkal

A Gault&Millau kalauzt a Magyar Gasztronómiai Egyesület adja ki Magyarországon. Ők így fogalmaznak: bízunk benne, hogy a független szakmai értékelés segíti a minőségtudatosságot és az éttermek közti fair versenyt. Meggyőződésünk, hogy csakis szakszerű információkkal ellensúlyozható a hatékony önreklámra képes vendéglátósok sajtószereplése, az étteremkalauznak álcázott toplisták ereje. Támaszként akarunk szolgálni mindazoknak, akik tudnak és mernek minőséget teremteni. Az idén: észrevehetően bővült a megbízható középmezőny (amelyet a lelkendező típusú sajtó néha „csúcsgasztronómia” néven emleget, jóllehet nem erről van szó). A közönség számára az igazi jó hír az, hogy az egyszerű, hétköznapi körülmények közé is képes beköltözni a minőség, és ez – amúgy világszerte – a jövő zenéje.

Kiosztották az idei Gault&Millau díjakat: idén az „Év Étterme” elismerést ismét egy vidéki étterem, a mádi Gusteau Kulináris Élményműhely kapta. A miskolci Drót Bisztró most először bekerült ebbe a kalauzba, így már három miskolci étterem – Drót, Dűlő, Végállomás – is gyarapítja a kiemelt kategóriákat.

ÉM