Gasztrofesztivál és hídavatás az Andrássy úton

“Új Magyarország sugárút – fesztivál és gasztrotúra” elnevezéssel rendez programot az önkormányzati tárca vasárnap az Andrássy úton. Az Oktogon és a Hősök tere között 5 színpadon lesznek koncertek, sőt egy, az Új Magyarország Fejlesztési Tervet szimbolizáló 10 méter hosszú gyalogoshidat is felállítanak.

Az Andrássy úton felállított 5 színpad az ország egyes fejlesztési területeit szimbolizálja az oktatástól egészen a gazdaságig. A különböző helyszíneken a régi szegedi híd, a köröshegyi völgyhíd, a hortobágyi kilenclyukú híd és a Lánchíd is felismerhető lesz.

Az Andrássy úton felállítanak egy 10 méter hosszú, másfél méter széles gyalogoshidat is, amely az Új Magyarország Fejlesztési Tervet szimbolizálja. Az ideiglenes átkelőt délután Bajnai Gordon önkormányzati és területfejlesztési miniszter, valamint Galambos Péter színművész adja át.

A vasárnapi rendezvényen a 7000 milliárd forintos Új Magyarország Fejlesztési Terv részletei mellett az érdeklődők megismerhetik az európai konyha ízeit, de koncertekkel is készülnek a szervezők. A színpadokon olyan neves művészek adnak koncertet, mint Tóth Vera, Auth Csilla, Hevesi Tamás, a BackIIBlack és a Desperado zenekar vagy a Balkan Fanatik. A programot egy közös koncert zárja a Hősök teréhez legközelebbi színpadon.