Gáspár volt a gólfelelős

Gáspár volt a gólfelelős

A labdarúgó NB I. 8. fordulójában szombaton este az FC Sopron együttesét fogadta a Diósgyőri VTK.

Erős kezdés: a hangulatfelelősi stafétát átadni készülő Veres László ,,próbajátékosokat” dobott be, az első, szpíkeri babérokra törő fiatalember pergően vezette fel a meccset, majd a középkezdésből Deák Bárdos Mihály veszélyeztette a soproni kaput – az ötszörös világbajnoki ezüstérmes birkózó végezte el ugyanis a kezdőrúgást, és megpróbált gólt szerezni.

Nem sikerült neki, nem úgy a vendégeknek, akinek ehhez rövid időre és egy kis szerencsére is szükségük volt, mert Demjén lövése után Gáspáron megpattant a labda, így a hazaiak kapusának esélye sem volt arra, hogy megfogja a gólvonal felé tartó labdát. A hátrányba került piros-fehér gárda természetesen elkezdett dolgozni azért, hogy ,,lenullázza” az eredményt, és jó néhány ígéretes akciót is vezetett a Diósgyőr, de  ezen akciók végén nem sikerült a kapuba találni.

Egészen a 28. percig, amikor Gáspár második gólját is megszerezte, és ehhez jóval több köze volt, mint az elsőhöz. A döntetlenre változó eredmény után is a hazaiak birtokolták többet a labdát, de a félidő végéig mégis a vendégek alakítottak – és hagytak – ki veszélyesebb helyzeteket. 

Fordulás után

A térfélcserét követően is lüktető maradt a mérkőzés, de túlzás lenne azt állítani, hogy a csapatok egyre-másra dolgozták ki a helyzeteket. A DVTK meddő fölénye fertályóra elteltével eredményezte az első kapura lövést.

A Sopron nem kockáztatott, úgy tűnt a vendégeknek a döntetlen sem rossz eredmény. A labdabirtoklásban jeleskedő hazai középpályások és védők nem nagyon tudták, hogy miként alakítsanak ki helyzetet, keresték, keresték a rést a falon, de nem nagyon találták.

 Így aztán távoli lövésekkel kezdetek el próbálkozni, de rendre tévesztettek néhány centit. Ahogy közeledett a meccs vége egyre szenvedősebb lett a Diósgyőr focija, míg a vendégek támadói a nagy területen kedvükre fickándoztak. Azonban gólig nekik ezen a napon nem sikerült eljutni, így maradt az 1-1, annak ellenére, hogy a hosszabbítás két percében mindjét együttes előtt adódott gólhelyzet.  

BCs

Percek, események; jegyzőkönyvTovábbi hírek a boon-sportoldal kategóriából