Gáspár élne az eséllyel

Gáspár élne az eséllyel
Aki megfordult a többszörös bajnok Albacompban, az nem lehet rossz kosaras. Hogy a tétel mennyire igaz, azt majd Gáspár Dávid, a Marso-Carmo Suzuki NYKK NB I. A csoportos férficsapatának egyik új szerzeménye bizonyíthatja.

A 23 esztendős hátvéd zalaegerszegi származású, ott ismerkedett meg a játék alapjaival és kóstolt bele az élvonal légkörébe. A székesfehérvári gárda a tavalyi bajnokságban foglalkoztatta, nyáron pedig új kihívásnak nézett elébe a játékos.

– Több lehetőségem volt arra, hogy hol folytassam a pályafutásomat, és bár haza is térhettem volna Egerszegre, végül a nyíregyháziak invitálását fogadtam el – mesélt Gáspár Dávid. – Tetszettek az itteni feltételek, így hát belevágtam, és bár érkezésemkor még Gombkötő Norbert volt az edző, úgy érzem, Horváth Imre is fontos szerepet szán nekem. Ami pedig az Albacompnál eltöltött időt illeti, inkább az első félévem sikerült jól, aztán a sok légiós miatt nem nagyon jutott hely a csapatban, inkább a kispadról ugrottam be rendszerint.

Az ám, csakhogy Nyíregyházán alapember lesz majd Gáspár, ami nagyobb felelősséget is jelent egyben.

– Több játéklehetőségre vágytam, olyan helyre szerettem volna igazolni, ahol kezdőként jöhetek számításba – mondott még egy érvet az NYKK mellett a kosaras. – Most már olyan korban vagyok, amikor el kell viselnem a felelősséget, és bízom benne, hogy meg tudok felelni az elvárásoknak. Egy-két posztra még keresi a megfelelő légióst a vezetés, és bár sok idő sincs már hátra a bajnoki rajtig, türelmetlenek nem vagyunk. Bízom benne, hogy csapatszinten is meg tudunk majd felelni, és én is be tudom váltani a szereplésemhez fűzött reményeket.

Sitku a vendég
A jövő hét végén esedékes kosárlabda-bajnoki rajt előtt portálunk, vendége lesz Sitku Ernő, a Marso-Carmo Suzuki NYKK csapatkapitánya, aki nyáron tért vissza az egyesületbe. A válogatott center csütörtökön 14 és 15 óra között válaszol élőben a látogatók kérdéseire.További hírek a szon-sportoldal kategóriából

Sporthírek