Gálfi Dalma célja a top százba kerülés

Akt.:
Budapest, 2015. szeptember 16. Az amerikai nyílt teniszbajnokság junior női versenyének győztese, Gálfi Dalma teniszező a XI. kerületi Park Teniszklubban tartott sajtótájékoztatója után 2015. szeptember 16-án.
Budapest, 2015. szeptember 16. Az amerikai nyílt teniszbajnokság junior női versenyének győztese, Gálfi Dalma teniszező a XI. kerületi Park Teniszklubban tartott sajtótájékoztatója után 2015. szeptember 16-án. - © MTI Fotó: Illyés Tibor
Budapest, 2015. szeptember 16., szerda (MTI) – A junior korosztályban elért sikerek után ezentúl a felnőtt versenyekre koncentrál, s a top 100-ba kerülés a célja a teniszező Gálfi Dalmának, aki első magyarként megnyerte a US Opent a juniorok között vasárnap, és a világranglistát is vezeti ebben a korosztályban.

A budapesti Park Tenisz Klubban rendezett szerdai sajtótájékoztatón Gálfi Dalma elmondta, nem érezte, hogy nyomás nehezedett volna rá az amerikai nyílt bajnokságon, megpróbálta élvezni a versenyt, mert ez volt az utolsó junior US Openje. Megemlítette, hogy az első mérkőzése volt a legnehezebb, amit saját magának nehezített meg, a legkönnyebben a második alakult, majd fokozatosan belejött a játékba.

“A hazai versenyzővel vívott elődöntőben és döntőben is próbáltam kizárni, hogy amerikai ellen játszom, azt viszont nagyon élveztem, hogy amikor én értem el pontot, a kis magyar csapat, családtagjaim és rokonaim nagyon hangosak voltak, felülmúlták a hazai közönséget” – mondta Gálfi.

Beszélt arról is, hogy ünneplésre a helyszínen nem nyílt lehetőség, egyrészt mert a magyar “küldöttség” hazautazott, másrészt fáradt is volt, és miután megnézte Roger Federer és Novak Djokovic döntőjét, lefeküdt pihenni. Itthon viszont a keddi hazaérkezés után méltó ünneplés fogadta, az utcájukban például molinóval köszöntötték a sportbarátok. Gálfi Dalma elismerte, hogy a párosban ezúttal rosszul játszott, ez okozta a Stollár Fannyval alkotott kettősük korai kiesését.

“Dalma fejlődése meccsről meccsre hihetetlen volt. Edzőtársammal, Barátosi Leventével próbáltuk azt sulykolni, hogyha baj van, akkor se reklamáljon, ne foglalkozzon a külvilággal, hanem küzdjön” – mondta Temesvári Andrea, Gálfi edzője.

A kötetlen beszélgetés során Gálfi Dalma büszkén mondta el, hogy Martina Navratilova volt az első, aki gratulált neki, és Boris Becker is megölelte a sportág egykori sztárjai közül.

Szűcs Lajos, a teniszszövetség elnöke megemlítette, hogy a sportágfejlesztési program mellett nagy összefogás van Dalma sikere mögött, amely egyesületi, szövetségi támogatással valósulhatott meg.

“Dalma számára most következik a felnőtté válás útja, a junior sikerek után a nulláról kell kezdenie a nagyok között, ehhez kell majd nagy segítség és odafigyelés” – mondta az elnök.

Végezetül Gálfi Dalma arról beszélt, lehet, hogy egy-két junior versenyen még elindul, ám mostantól a felnőtt viadalok kerülnek fókuszba. Jelenleg 442. a ranglistán, legközelebbi célja, hogy a 300 közé kerüljön. Jövő szerdán Ausztráliába utazik, hogy megkezdje a pontgyűjtést. Távolabbi céljának a 100-ba kerülést jelölte meg, amit Temesvári Andrea azzal egészített ki: “azt szeretném, hogy Dalma nálam sikeresebb legyen” – tette hozzá Temesvári, aki hetedik helyig jutott a világranglistán.

– MTI –
hirdetés


hirdet�s