Gála Bekecsen a gyerekek örömére

Akt.:
Birkóztak Bekecsen
Birkóztak Bekecsen - © Fotó: Kozma István
Bekecs – Pénteken megtelt a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola torna­csarnoka.

Gálaünnepség keretében hetven óvodásnak és középiskolásnak tartott bemutatóedzést Bacsó Alex, a Bekecsi Birkózó Club edzője és Juhász Sándor, a diósgyőriek egyik trénere. Ezúttal nem voltak győztesek és vesztesek, pontosabban fogalmazva most mindenki nyert.


Népszerűsítettek

– Ilyen eseményt még nem tartottunk Bekecsen – mondta Bacsó Alex. – Hagyományt teremtettünk, közben a kellemest összekötöttük a hasznossal: leendő tagokat toboroztunk. Ezt a műfajt sem lehet elég korán kezdeni, ennek jegyében az 5–6 évestől kezdve a 14 éves korig vonultak fel a korosztályok. A birkózást Magyarországon nem nagyon kell népszerűsíteni, hiszen ezt a sportágat szinte valamennyi ember ismeri, de a mondás szerint a jó bornak is kell a cégér. Kedvcsinálóként olyan nagyságokat hívtunk meg, mint Komáromi Tibor többszörös világbajnok és Deák-Bárdos Mihály négyszeres olimpikon, aki az esetleges riói szereplésért is példaértékű fellépést vállalt a közelmúltban.

A Szerencshez közeli Bekecs a megye birkózóéletének egyik oszlopos „tagja”, a nagyok a klubban tréningeznek, az általános iskolában és az óvodában birkózóképzést (is) végeznek, így teljesen érthető, hogy miért telt meg szülőkkel, hozzátartozókkal, szponzorokkal és önkormányzati tisztségviselőkkel a létesítmény.

– Akik tudnak és akarnak nekünk segíteni, itt voltak – jegyezte meg Bacsó Alex. – Köszönjük főszponzorunk, Sárossy Ferenc támogatását és Volczné Sinka Mariann iskolai igazgató jóindulatát, továbbá megemlítem, hogy mögöttünk áll a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ Szerencsi Tankerülete is. Az iskolában két szőnyeg szolgálja a sportágat, az egyiket Sárossy Ferenc vette, a másikat a DVTK-tól kaptuk kölcsön, de hiszem és tudom, hogy előbb-utóbb saját „paplanunk” is lesz.

– ÉM-KT –


A gyerekeknek

A jövő héten ismét Bekecsen lesz a sportág központja, hiszen június 4-én, szombaton ott tartják az I. Harangod-Mag Kupa gyerekversenyt.