Friss hírek

2009.03.21. 12:52

GYURCSÁNY-BEJELENTÉS: Az MDF szerint az ország sorsa a három ellenzéki párton múlik

<p>A Magyar Demokrata Fórum az alábbi nyilatkozatot adta ki Gyurcsány Ferenc bejelentésére reagálva:</p>

"A Magyar Demokrata Fórum a kormány kisebbségbe szorulása óta mondja, hogy a többség, így a változtatás lehetősége is az ellenzéki pártok oldalán van. Gyurcsány Ferenc mai bejelentése is ezt támasztja alá: bebizonyosodott, hogy a kisebbségi kormányt vezető miniszterelnök valóban eszköztelen a válság kezelésében és az ország vezetésében-közölte szombati közleményében a Független Hírügynökséggel Dávid Ibolya, az MDF elnöke, reagálva ezzel a miniszterelnök azon- az MSZP tisztújító kongresszusának tett- kijelentésén, miszerint alakítsanak új kormányt, új kormányfő vezetésével.

A Magyar Demokrata Fórum szerint most az ellenzéki többség kezében van az ország sorsa: a három ellenzéki párt közös megegyezésén múlik, hogy egy valóban alkalmas, válságkezelő miniszterelnök kerüljön Gyurcsány Ferenc helyére.

Az MDF ezért a miniszterelnök beszédének meghallgatását követően hétfőre egyeztetést kezdeményez a parlament ellenzéki pártjaival annak érdekében, hogy mielőbb közös megegyezés születhessen a többség által közösen jelölt, a parlamenti többség bizalmát élvező miniszterelnök személyéről" - fogalmaz az MDF közleménye.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!