Gál Kingát az Év Képviselőjévé választotta az Európai Parlament Magazin

Brüsszel, 2014. március 19., szerda (MTI) – Gál Kinga fideszes európai parlamenti képviselőt az Év Képviselőjévé választotta az Európai Parlament Magazin az alapvető szabadságjogok kategóriájában – közölte szerdán a magyar néppárti EU-delegáció.

Az EP-magazin szervezésében immáron tizedik alkalommal rendezték meg a megméretést. Kimagasló munkájuk alapján 16 szakpolitikai területen minden évben 3-3 EP-képviselőt jelölnek a díjra. A különböző kategóriákban azok a jelöltek lettek díjazottak, akik képviselőtársaiktól a legtöbb titkos szavazatot kapták.

Ebben az évben alapjogi kategóriában Gál Kinga néppárti európai parlamenti képviselő versengett egy finn néppárti, valamint egy bolgár liberális képviselővel. A verseny nyerteseinek kihirdetésére és díjátadó ünnepségre kedd este került sor a brüsszeli Concert Noble központban.

Gál Kinga a díjátadást követő ünnepségen kiemelte: számára azért is különösen értékes a képviselő kollégák bizalma, mert egy fideszes magyar képviselőre leadott szavazataik “cáfolják a Magyarország elleni méltatlan vádakat, és bizonyítják a Fidesz európaiságát és európai elismertségét”.

– MTI –