Gál J. Zoltán: Demcsákot megillette volna az esély

Gál J. Zoltán szerint Demcsák Zsuzsát megillette volna az esély, hogy kormányszóvivőként bizonyítson. A Miniszterelnöki Hivatal államtitkára szerint a szóvivő-jelölt azért lépett vissza a felkéréstől, mert a radikális ellenzék célkeresztjébe került családjával együtt.

A szóvivő-jelölt ügyéről hétfőn esett szó a parlamentben, amikor az ügyben Révész Máriusz interpellált, miután Demcsák Zsuzsa közleményben tudattta, hogy eláll a felkéréstől. A Fidesz politikusának Demcsák Zsuzsát illető kritikájára Gál. J. Zoltán úgy válaszolt: sajnálatos módon az ország mára oda jutott, hogy aki vállalva véleményét leteszi a voksát és nem csak drukker, hanem oda is áll a kormányoldal mellé, az a radikális ellenzék célkeresztében találja magát. Az államtitkár egyébként sajnálja, hogy Demcsák Zsuzsa végül nemet mondott a felkérésre, mert szerinte felkészült és rátermett lett volna a kormányszóvivői feladatok ellátására.

Válaszában Révész Máirusz azt mondta, hogy Demzsák Zsuzsát megnyilatkozásai és saját, illetve családja üzleti ügyei miatt nem csak az ellenzék támadta. Megemlítette, hogy szót emelt ellene Sándor Klára szabad demokrata politikus is.

Az interpellációra adott választ a képviselő nem, a parlamenti többség viszont elfogadta. Igaz, a szavazási lista szerint több szabad demokrata honatya nem vett részt a voksolásban.