GÖRÖG VÁLSÁG: a görög kormányfő elítélte a halálos bankgyújtogatást

GÖRÖG VÁLSÁG: a görög kormányfő elítélte a halálos bankgyújtogatást
Jeórjiosz Papandreu görög kormányfő szerdán dühös nyilatkozatban ítélte el a három ember halálát okozó athéni bankgyújtogatást.

A parlament előtt beszélő miniszterelnök a “gyilkos cselekedet” elkövetőinek elfogását, és bíróság elé állítását ígérte. Nagyjából húsz embert kimenteni a lángoló épületből, amelyet a kormány megszorító intézkedései miatt tüntető fiatalok gyújtottak fel.


Senkinek sincsen joga az erőszakhoz, főleg nem halálos erőszakhoz – jelentette ki az AFP beszámolója szerint “láthatóan dühös” görög kormányfő a parlament előtt mondott beszédében. Mindenkinek joga van a demonstrációhoz, de “az emberölés már más kérdés” – jelentette ki Papandreu, az elkövetők elfogását, és megbüntetését ígérve.

A rendőrség közlése szerint két nő, és egy férfi halt meg a Marfin bank Athén központjában található épületében, miután fiatalok felgyújtották az épületet. Nagyjából húsz embert kellett kimenteni a lángoló épületből, miután egy ablakot betörve Molotov-koktélokat dobtak be az épületbe a tüntetők.

Az athéni rendőrséget az eset után riadókészültségbe helyezték, és minden erőt mozgósítottak, behívva a szolgálaton kívül lévő rendőröket is. A bankon kívül még legalább két másik épületet is felgyújtottak a tüntetők, köztük egy olyat, amelyet a görög adóhivatal használ.
– Független Hírügynökség –0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter

A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .


hirdet�s