GÖRÖG VÁLSÁG – Vasárnap reggel jelentik be a segélycsomag és a megszorítások részleteit

Helyi idõ szerint vasárnap reggel fél kilenckor ül össze Jeórjiosz Papandreu görög miniszterelnök vezetésével az athéni kormány.

Ezt közölte az AFP-vel a kabinet egyik, neve elhallgatását kérõ illetékese, hozzátéve, hogy az ülés kezdetén Papandreu nyilvános bejelentést tesz a Nemzetközi Valutaalap (IMF) és az Európai Unió segélycsomagjáról. A hírügynökség forrása szerint a beszédet a görög állami televízió élõben közvetíti majd.

Az értesülés szerint az ülésen ezután Jeórjiosz Papakonsztantinu pénzügyminiszter ismerteti a tervezett újabb megszorító intézkedéseket, amelyeket Görögország a nemzetközi segély fejében elvállalt az IMF-fel és az EU-val a napokon át tartó tárgyalásokon. A pénzügyminiszter ezután sajtótájékoztató keretében nyilvánosan is bemutatja a megszorítási tervet, majd Brüsszelbe repül, hogy megbeszélést folytasson az eurozóna országainak minisztereivel a segély további részleteirõl.0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter

A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .


hirdet�s