GÖRÖG VÁLSÁG – Megszületett a megállapodás Athén, az EU és az IMF között

Athén megállapodott az Európai Unióval és a Nemzetközi Valutaalappal (IMF) arról a pénzügyi segélycsomagról, amely kisegítheti az országot a gazdasági krízisbõl – közölte az AFP francia hírügynökség athéni pénzügyminisztériumi forrásokra hivatkozva.

A minisztériumi illetékes szerint a tárgyalások résztvevõi szombat este lezárták a tárgyalásokat, miután sikerült egyezséget elérniük Görögország megsegítésének feltételeiben. Az egyezség részleteirõl azonban egyelõre nem nyilatkozott az illetékes.
A megállapodásról – korábbi információk szerint – vasárnap reggel tájékoztatja a görög kormány az ország állampolgárait. Helyi idõ szerint reggel fél kilenckor ül össze a kabinet, és az ülés kezdetén Jeórjiosz Papandreu miniszterelnök nyilvános bejelentést tesz a segélycsomagról.

Az ülésen ezután Jeórjiosz Papakonsztantinu pénzügyminiszter ismerteti a tervezett újabb megszorító intézkedéseket, majd sajtótájékoztató keretében nyilvánosan is bemutatja a megszorítási tervet.
– Független Hírügynökség –0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter

A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .


hirdet�s