FÕVÁROSI KÖZGYÛLÉS – Félbeszakadt a Fõvárosi Közgyûlés ülése

Berekesztették a Fõvárosi Közgyûlés hétfõi rendkívüli ülését, mert a testület nem volt határozatképes. A testület az elõterjesztések többségérõl már döntött korábban.

A rendkívüli ülést fél 12-ig tervezték. Már a napirendek végénél tartották, amikor 11 óra után kiderült, hogy a testület nem határozatképes, ezért berekesztették az ülés. A legközelebbi közgyûlés jövõ csütörtökön, február 25-én lesz.

Nem került a rendkívüli közgyûlés elé a kormány és a fõváros közötti szerzõdés a BKV finanszírozásáról, illetve a kormányzati támogatásról. Ezzel kapcsolatban az SZDSZ-es Ikvai-Szabó Imre fõpolgármester-helyettes az ülés után Független Hírügynökségnek azt mondta: az egyeztetések még nem fejezõdtek be..

A szocialista Horváth Csaba – volt fõpolgármester-helyettes – a Független Hírügynökségnek úgy nyilatkozott: elképzelhetõ, hogy már szerdai ülésén jóváhagyja a kormány a szerzõdést. Ha ez csak a következõ kormányülésen történik meg, akkor még mindig a február végi Fõvárosi Közgyûlés elé tudják terjeszteni jóváhagyásra a szerzõdést. Az eredetileg tervezett határidõ egyébként március 15-e volt, tehát nincs csúszás az ügyben – közölte Horváth Csaba.

A szocialista politikus elmondta azt is: szerdán dönt az MSZP budapesti párttanácsa Hagyó Miklós helyének betöltésérõl. Így azzal számolnak, hogy a következõ közgyûlésen már teljes létszámban lesz jelen az MSZP-frakció.

Ezzel ismét 67 tagúra egészül ki a közgyûlés, így az MSZP-nek és az SZDSZ-nek – ha együtt szavaznak – meglesz az egyfõs többsége a testületben.Sporthírek