Sport

2015.09.02. 17:39

Nagy név érkezett: Horti Dóra az Aluinvent-DVTK játékosa lett

Miskolc - Diósgyőri meglepetés a keddi sajtótájékoztatón: válogatott centert is bemutattak.

Miskolc - Diósgyőri meglepetés a keddi sajtótájékoztatón: válogatott centert is bemutattak.Tina Jovanovic, Alyssia Brewer és Ivory Crawford után újabb új játékossal bővült az Aluinvent-DVTK élvonalbeli női kosárlabdacsapatának kerete. A piros-fehérek jól titokban tartották az érkező személyét, aki három jövevény társával együtt részt vett a klub által kedd reggelre szervezett sajtótájékoztatón. A 28 esztendős gyulai születésű, 195 centiméter magas center, Horti Dóra korábban itthon volt a Szolnok, a BSE, az MKB Euroleasing Sopron kosárlabdázója, míg légióskodott a lengyel Wisla Krakówban, aztán két török egyesületnél, a Samsun Canik Belediyespornál, az előző szezont pedig a Büyüksehir Mersinnél húzta le.

Fontos szerepben

Horti tavaly két évre írt alá a mersiniekhez, ám a felek nemrégiben elváltak egymástól.

– Az előző három évet külföldön töltöttem, ám a magán­életemben változás várható, házasságot kötök majd a párommal, így ez is indokolta, hogy hazajöjjek – árulta el mindezt Horti Dóra. – Tavaly követtem a magyar bajnoki döntőt, amelynek az egyik résztvevője a DVTK volt, és tetszett, amit a csapattól láttam. Fantasztikus volt a közönség is, nüanszokon múlt, hogy nem sikerült győzni. Szóval szimpatikus volt a Diósgyőr, a klub minden szinten rendben van, úgy érzem, ebből jó dolgok sülhetnek ki… Czank Tímea a barátnőm, régóta ismerem, a tavalyi szezonja neki is kiváló volt. Az aláírás előtt López „mester” elmondta, hogy ha a DVTK-hoz jövök, akkor fontos szerepet szán nekem, bízom benne, hogy a rutinommal segíteni tudom a csapatot abban, hogy a célokat elérjük.

A piros-fehérek spanyol szakvezetője, Miguel del Jesús López Alonso úgy fogalmazott: a riválisok belehúztak az erősítések terén, akiktől az Aluinvent-DVTK sem szeretett volna lemaradni, s különösen örül, hogy három jó center támogatja majd a csapat belső játékát.

Történelmi hagyományok

A 24 éves szerb center, Tina Jovanovic nem ismeretlen a kosárszurkolók előtt, hiszen tavaly a PEAC-Pécs alakulatában gyűjtögette a pontokat.

– Az előző szezonban egymás ellen megvívott kemény meccseken megtapasztaltam, hogy milyen erős csapat a Diósgyőr – mondta a délszláv légiós. – Örülök, hogy jött ez a lehetőség, hogy itt játszhatok, azért döntöttem úgy, hogy ide igazolok, mert fejlődni szeretnék, s Miskolcon ez biztosított.

A tájékoztatón bemutatkozott a két amerikai szerzemény, az 5-ös poszton bevethető Alyssia Brewer, illetve a 2-es helyen játszó Ivory Crawford.

– Tudom, hogy Magyarországnak komoly történelmi hagyományai vannak, az itteni csapat pedig a második helyen végzett a bajnokságban – nyilatkozta utóbbi kosárlabdázó. – Komoly célok vannak ennél a klubnál, úgyhogy ez egy remek hely, alkalom arra, hogy elkezdjem profi pályafutásomat.

Honfitársa, Alyssia Brewer (aki kisebb betegség miatt nem edzett, csütörtökön állhat be a többiek közé) az alábbiakat válaszolta, miután őt is faggatták az újságírók.

Nehezebben ment

– Az előző évadot Lengyelországban töltöttem, szeretném ugyanazt a produkciót nyújtani a DVTK-ban, mint amit Gorzówban – mondta a 190 centiméter magas erőcsatár. – A 2013/2014-es évadban Törökországban, Bursában voltam, ahol nem volt amerikai játékos, és az edző sem beszélt angolul, így azért kicsit nehezebben ment a kommunikáció. A Diósgyőr indul az Európa Kupában, ez is belejátszott az ideigazolásomba, mert egy ilyen kupalehetőséget nem szerettem volna elszalasztani.

A diósgyőrieknél még egy légiós hely kiadó, ezt várhatóan a télen, januárban „tölti ki” a klub.


Szombaton 18.15-től

A hét végén már pályára is lép a diósgyőri csapat, sőt az U23-as együttes is. Szombaton 15.45-kor kezdődik az Aluinvent DVTK U23 – Cassovia Kosice U23-as felkészülési mérkőzés, majd 18.15-től indul az Aluinvent DVTK – Cassovia Kosice edzőmeccs. A Népkertben zajló sörfesztivál miatt a főbejáratot nem tudják igénybe venni azok a szurkolók, akik szeretnének kilátogatni az eseményre, csupán a személyzeti oldalbejárón juthatnak be a csarnokba.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!