Futsal vb-pótselejtező – Három góllal kikapott a magyar válogatott

Akt.:
Dávid Richárd (j) és Humberto Honorio, az olasz válogatott játékosa a Magyarország - Olaszország futsal világbajnoki pótselejtező mérkőzésen Miskolcon 2016. március 22-én.
Dávid Richárd (j) és Humberto Honorio, az olasz válogatott játékosa a Magyarország - Olaszország futsal világbajnoki pótselejtező mérkőzésen Miskolcon 2016. március 22-én. - © MTI Fotó: Illyés Tibor
Miskolc – A magyar futsal-válogatott 3-0-ra kikapott a legutóbbi két világbajnokságon bronzérmes Olaszországtól a vb-pótselejtező keddi első mérkőzésén, Miskolcon.

Az első félidőben nagy küzdelem, de kevés helyzet jellemezte a játékot, a világranglistán 30. helyezett magyar válogatott méltó partnere volt a negyedikként jegyzett olasz csapatnak.

A szünet után a vendégek több lehetőséget dolgoztak ki, ráadásul ezeket hatékonyabban használták ki, így két gólt lőttek akcióból. Második találatukat a kapus, Stefano Mammarella szerezte: kidobását követően senki nem ért a labdához, amely az őrizetlenül maradt magyar hálóba vágódott.

A visszavágót április 13-án, az észak-olaszországi Pratóban játsszák. A párharc győztese jut ki a szeptemberi, kolumbiai vb-re.

Világbajnoki pótselejtező, 1. mérkőzés:

  • Magyarország-Olaszország 0-3 (0-0)
    gól: Alex Merlim (23., 34.), Mammarella (24.)

– MTI –