FUTSAL: Magyarország ott van a legjobb négy Eb-pályázó között

Belgium, Bosznia-Hercegovina és Törökország mellett Magyarországot nevezte meg az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) Futsal-bizottsága, mint a 2009-es kontinensbajnokság lehetséges megrendezőjét. Eredetileg hét ország pályázott, a csütörtöki lyoni kongresszuson azonban eldőlt, hogy Horvátország, Lengyelország, és Szlovénia biztosan nem lesz Európa-bajnoki házigazda két év múlva.

Esterházy Márton, a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) Futsal-bizottságának elnöke a péntek délelőtti sajtótájékoztatón elmondta, hogy az elkövetkező három hónapban az európai szövetség végrehajtó bizottsága helyszíni szemléket tart majd a négy esélyes országban. A látogatásokon a pályázatok helyszínén kívül, olyan részleteket is megvizsgálnak majd a szakértők, mint a közlekedés, és a szállodák állapota. Döntés előreláthatólag októberben várható.

Magyarországon két városban zajlanának a mérkőzések: a budapesti Papp László Sportaréna mellett, a debreceni Főnix Csarnok adna otthont az Európa-bajnokság találkozóinak.