Futsal Magyar Kupa: elkerülték egymást az NB I-es csapatok

Akt.:
A Gödöllőt kapta a DEAC
A Gödöllőt kapta a DEAC - © Fotó: Derencsényi István
Berettyóújfalu, Debrecen – Mindkét hajdú-bihari gárda NB II-es ellenfelet kapott a Magyar Kupában.

Sorsoltak a férfi futsal Magyar Kupa negyedik fordulójában: a még versenyben lévő négy élvonalbeli klub (DEAC, Mezei-Vill, FTC, Haladás) elkerülte egymást. Az NB I-ben listavezető Berettyóújfalu a Dunakeszi Kinizsit, míg a DEAC a másodosztály Keleti csoportban jelenleg tizenegyedik Gödöllőt kapta ellenfélül a legjobb négy közé jutásért vívandó oda-visszavágós párharcban. A Kinizsi szintén az NB II. Keleti csoportjában szerepel, pillanatnyilag a harmadik.

Szerencsés a sorsolás

Az egyetemisták vezetőedzője, Elek Gergő optimistán nyilatkozott a DEAC honlapjának. „Alapjában véve szerencsés a sorsolás, amennyiben megfelelően koncentráltan tudunk nekimenni mind a két meccsnek. Tavaly játszottunk négyszer a Gödöllővel, és ha jól emlékszem, legalább három döntetlen lett… Baranyai Pali futsalos múltja garancia rá, hogy meg fogják nehezíteni a dolgunkat. Ettől függetlenül tovább kell jutni!” – nyilatkozta a szakember.

A párharcok első mérkőzését február 14-én, a visszavágókat egy héttel később rendezik meg. A négyes döntő március első hétvégéjén, Nyíregyházán lesz.

HBN