Futóversenyt rendeztek a szőlősorok között

A verseny rajtja
A verseny rajtja - © Fotó: SFL
Mezőzombor – Hat évvel ezelőtt rendezte meg először a Disznókő Futókör azt a terepfutóversenyt, amely a Mezőzombor közigazgatási területéhez tartozó Disznókő Szőlőbirtok területén kerül lebonyolításra évről évre.

Az idei, vasárnap megtartott megmérettetés előtt Szűcs István, a program főszervezője elmondta, hogy Nagy András jól ismert miskolci futó és Mészáros László, a szőlőbirtok igazgatója a sportprogram létrehozója, amihez már a második éven csatlakozott a Miskolci Marathon Klub, és egyben átvette a szervezési és lebonyolítási feladatokat.

– Az idén háromszáztól több futó adta le nevezését az 5200 méteres minimaratonra, a tíz kilométeres kismaratonra és a húsz kilométeres félmaratonra, de kiírtak egy új kategóriát is félmaratoni váltó elnevezéssel. Ez utóbbi négyszer 5200 méteres távot jelentett és külön nevezhettek a borászatok futói. A versenyen – amelyet Koncz Ferenc országgyűlési képviselő mint védnök indított el – részt vettek professzionális futók is, mint például Bogár János, illetve Németh Csaba, a világ terepfutó sportjának kiválósága – közölte Szűcs István.

ÉM-SFL


A mentőhelikopter (illusztráció)
Miskolc - A légimentőket segíti a jótékonysági rendezvény. „Fuss, hogy mások is túlélhessék!” – címmel rendeznek futóversenyt október 28-án a miskolci repülőtéren. A program célja az egészségtudatos életmód népszerűsítése mellett az, hogy mellkaskompressziós géppel és ultrahanggal bővülhessen a ...