„Futószalagon” játszik a Vegyész RC csapata

„Futószalagon” játszik a Vegyész RC csapata
Kazincbarcika – Szerdán este Magyar Kupa negyeddöntőt játszik a Vegyész RC Kazincbarcika férfi csapata.

A borsodiak 18 órától az Openhouse Szolnoki RKSI vendégeként vívják az „odavágót”.

Komoly kihívás

– Nyolc nap alatt négy meccset játszunk – kezdte Toma Sándor, a sárga-kékek vezetőedzője. – Ez kétségtelenül sok, így komoly kihívás előtt állunk. Ellenfeleink nagyságrendekkel kevesebbet meccselnek, lényegesen pihentebbek, utóbbi pedig növeli az esélyeiket. Mi folyamatosan igyekszünk regenerálódni, jó teljesítménnyel kirukkolni és mindig nyerni, hiszen ezek a kellékek átsegíthetnek minket a nehézségeken. Bonyolítja a helyzetünket, hogy eljött az esztendő vége, a munkahelyeken komoly hajtás van, s mivel keretünk tagjai közül többen dolgoznak, nem tarthatnak velünk. Vagy ha éppen jönnének, nem tehetik, mert már nincs szabadságuk. Szóval a roham fizikailag és „fejileg” is rengeteget vesz ki belőlünk, de a feladatainkat napról napra meg kell oldanunk.

A Vegyész RC Kazincbarcika és az Openhouse Szolnoki RKSI eddig két bajnoki mérkőzésen találkozott és mindkétszer a VRCK nyert 3:2-re.

– Nem szabad őket félvállról vennünk – folytatta Toma Sándor. – Bár még nincsenek ott, ahol szeretnének, de otthon veszélyesek. Mi nem hibázhatunk, ugyanis az az elsődleges célunk, hogy bekerüljünk a legjobb négy közé, ennek szellemében mindenkitől elvárom, hogy az első pillanattól az utolsóig nagy e­lánnal küzdjön. Olyan előfordulhat, hogy éppen nem remekelünk, de ahogyan a sport valamennyi területén, így a röplabdában is van pillanatnyi forma, amely lehet jobb és halványabb. Ha egységes játékkal rukkolunk ki, ha minden területen átlagost meghaladó erényeket csillogtatunk, kétség sem férhet ahhoz, hogy diadalmaskodni fogunk.

Hiányzók

A Vegyész RC Kazincbarcikából ezúttal minden bizonnyal hiányozni fog Banai, Bokor és Surányi, a cseresor is korlátozottabb lesz, ezért a mester szerint minden jelenlévő játékosának vállára nagyobb súly nehezedik, mint korábban.

ÉM-KT
hirdetés


hirdet�s