Futópálya része lesz a Baradla-barlang

Miskolc, 2014. szeptember 3., szerda (MTI) – Idén ismét megrendezik Aggteleken, az ország legkülönlegesebb versenypályáján a Nomád Baradla Underground Trail futóversenyt, amelynek résztvevői nemcsak a világörökséghez tartozó aggteleki karszt erdeiben, hanem a mélyben, a Baradla-barlang egy szakaszában is futnak – tudatta a rendező Nomád Sport Alapítvány az MTI-vel szerdán.

Jövő szombaton harmadik alkalommal állhatnak rajtvonalhoz a terepfutás kedvelői Aggteleken. A rendezvény igazi kuriózum a honi futóesemények között, mivel a pálya majdnem 2,5 kilométeres szakasza a Baradla-barlang Vörös-tó ágában halad, amely Európa leghosszabb, kivilágított barlangja. A különleges formavilágú, csillogó cseppkövekkel szegélyezett földalatti pálya legimpozánsabb helyszíne az Óriások terme, ahol zenére, reflektorokkal megvilágított hatalmas cseppkőoszlopok között futhatnak a sportolók.

A szeptember 13-i versenyen 16 és 34 kilométeres távot teljesíthetnek a kalandot keresők Aggteleken, mindkét pálya érinti a barlangot, a hosszabb távú futam a híres hucul ménes mellett is elhalad.

– MTI –