A változtatás után már volt élet a Vegyészben

Kazincbarcika - A férfi röplabda bajnoki döntő második meccsét szombaton rendezték Kazincbarcikán.

Kazincbarcika - A férfi röplabda bajnoki döntő második meccsét szombaton rendezték Kazincbarcikán.

Kiváló lelátói hangulatban somogyi ponttal indult a találkozó, de Árva egyenlített. Középen Nagy J. támadott eredményesen, ám Bagics nyitást rontott (3-3), a másik oldalon viszont Szabó D. ász értékűen szervált – nem tudta fogadni a Kaposvár. Dávid rutinosan ejtett a barcikai sánc mögé, amit Fino kettős blokk követett, és az első technikai szünet (5-8). A közönség „harcolásra” buzdította Toronyaiékat, Dávid keményen megkínálta Árvát, aki mellett leesett a labda. Szabó D. kemény lökete alakította 7–10-re az első szettet, Dávid a szélen tarthatatlan volt, nem kapott szemből hatásos sáncot. Egy barcikai meg nem értés is a Kaposvárnak hozott pontot (9-13), a gyors ellenakciókat nem tudta hárítani a Vegyész. Hullámvölgyben volt a házigazda, viszont Juhász centerben tisztán és jól ütött. 11–16-ról indult a játszma további szakasza, próbált kapaszkodni a VRCK, de a különbség nem csökkent (13-18). Szabó D. és Banai sánca remek volt, Árvát hiába biztatták, hosszút szervált a nyitóhelyről (14-20). 14–21-nél Toma Sándor kért időt, azonban együttese túl sokat hibázott és ez nem fért bele a stabil vendéggárda ellen (16-25).

Budai, Csányi, Surányi

A második felvonást Árva jó megmozdulása nyitotta, aztán Bagics ütött szélest (2-0). Felspanoltabb volt a Vegyész (4-1), de Bagics és Nagy J. blokkja már egált (4-4) jelentett. Amikor Szabó D. kapta a labdát, akkor füstölt a parketta, vele nem tudott mit kezdeni a somogyi társulat. Ugyanakkor a Kaposvár sem volt hibátlan, mezőnyben ekkor megfelelően mozgott a VRCK. Bozóki hosszú szervájával lett 10–9, aztán érkezett Rása lökete. Feljavult Banaiék teljesítménye, az akarattal sem volt gond (13-12), ám Dávidék kerültek jobb periódusba és fordítottak (13-16). Nagy J. szervái okoztak gondot a Barcikának, Kovács Z. helyére érkezett Budai. Még a háló is Dávidékkal volt, 14–20-nál muszáj volt tanácskoznia a Vegyésznek. Csányi váltotta Juhászt, Surányi Árvát, lehetőséget adott szinte mindenkinek a hazai szakvezető. Magyar áthúzása bejött (17-23), aztán egy rossz barcikai fogadást követően még „időzött” a borsodi szakvezető, ám ez a játszma is elúszott.

Elmentek harmincig

A harmadik szettre nehéz lélekkel mehetett fel a Vegyész, és azzal a tudattal, hogy nagyon kellene a jó játék, de nem csak bizonyos szakaszokban. Visszatért Juhász és Árva a pályára, illetve Budai is maradt, akik azt láthatták belül, hogy 0–2-nél előbbi, a center üt remekül. Bagics kezéről elperdült a labda, Nagy J. pedig csak a levegőt találta el a játékszer helyett (4-4). Szabó D. pontja hozta meg a fordítást, de csak ideiglenesen (5-8). Toronyai fineszes nyitása sarkallta tapsra a közönséget, próbálta megragadni a csekély esélyt a VRCK. Árva két pontja és egy hármas sánc volt csodálatos a Barcikánál (11-9), Csányi középen röplabdázott önkívületi állapotban. A nagy menet végén Rása blokkolt (13-12), most volt a legélvezhetőbb a meccs. Árva remek egyes blokkjánál következett a második technikai pihenő (16-13), de a Kaposvár hamar visszajött (16-16). Szabó D. és Dávid vetélkedett egymással a pontgyártásban, mind a kettő nagy hatékonysággal dolgozott. 19–21-nél a barcikai szakvezető érezte azt, hogy kell egy kis levegővétel, 22–22-re egyenlített is a VRCK. 24–23-nál Demeter György lett ideges, időt kért, mert szettlabdához jutott a Barcika. Dávid bezúzta a labdát, majd mindkét csapat hozta a pontjait, egészen 28–28-ig. Ekkor a pályaválasztó sánccáról kiment a játékszer, aztán Szabó D. ütött hosszút. Ebben a játszmában remekül röplabdázott a VRCK, de összességében ez is kevés volt. Ebben a szezonban negyedszer nyert 3:0-ra a Kaposvár a Vegyész ellen, Toma Sándor alakulatának nagyot kellene javulnia ahhoz, hogy megfordítsa a párharc menetét és ne legyen a hétfőn 20 órától Kaposvárott kezdődő meccs után bajnokavatás.

Jegyzőkönyv

Vegyész RC-Kazincbarcika – Fino Kaposvár

0:3 (-16, -17, -28)

Kazincbarcika, 500 néző. V.: Éva, Szabó.


Vegyész RC-Kazincbarcika: Toronyai, Szabó D., Banai, Juhász, Kovács Z., Árva. Csere: Dudás (liberó), Bene (liberó), Budai, Csányi. Vezetőedző: Toma Sándor.

Fino Kaposvár: Magyar, Nagy J., Bozóki, Bagics, Dávid, Rása. Csere: Deák (liberó), Bögöly. Vezetőedző: Demeter György.


Toma Sándor: – Felbosszantott az a passzivitás, ami az első két szettben volt egy-két ember részéről, nem tudtuk megmutatni az erényeinket. Örülök, hogy a cserék – akik nemhogy bajnoki döntőben, de a szezonban eddigi nem, vagy keveset játszottak – megcsinálták a maguk kis dolgaikat és ezzel változott a játék képe. Jó csapat a Kaposvár, ahhoz, hogy feltörjük őket, folyamatosan kell úgy játszani, mint a harmadik szettben. Köszönjük a közönség buzdítását.

Demeter György: – Az első két szettben fegyelmezetten és taktikusan játszottunk, ami meghozta az eredményt. A harmadik szettben változtatott a Barcika, ez egy picit meglepett bennünket, és Szabó Dávidnak is jók voltak a támadásbefejezései. 2–0-s előnyben vagyunk, de az i-re a pontot még fel kell tenni, reméljük, ez hazai pályán sikerülni fog.


Az egyik fél három sikeréig tartó párharc állása: 2–0, a Fino Kaposvár javára.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!