Futó-szezon búcsúztató a Miskolci Egyetemen

Futó-szezon búcsúztató a Miskolci Egyetemen
Miskolc – Az elmúlt kilenc évhez hasonlóan idén is – november 7-én, vasárnap – megrendezik Miskolcon a Barátság Maraton névre keresztelt futóversenyt, zsinórban már tizedszer!

Az egészség megőrzését szolgáló, a rendszeres testmozgás, az egymást segítő, őszinte barátság fontosságát hirdető, a  Miskolci Egyetem és Miskolctapolca közötti körön kiírt eseményen ezúttal 5,2 kilométeren (általános- és középiskolások, felnőttek, szeniorok), kismaratonon (10,2 km, női-férfi abszolút 1-6.), félmaratonon (21,3 km, női-férfi abszolút 1-6.) és maratonon (42,195 km, női-férfi abszolút1-6.) hirdetnek eredményt. A félmaratont négy tagú  női és férfi váltóban is lehet teljesíteni. A vegyes összetételű váltókat a férfiaknál értékelik. A váltás kizárólag a frissítő állomásnál (egyetemi körcsarnok mellett) történhet.
Nevezés 8 órától – 10, illetve 11 óráig, a Miskolci Egyetem körcsarnokában. 10.30 órakor a  maratonisták és az 5,2 km-re vállalkozó rajtolnak, majd egy órával később indulnak a kismaraton, illetve a félmaraton egyéni és váltóban jelentkezett résztvevői. A rajt és a cél is az egyetemi körcsarnok előtt lesz kijelölve.


Akik idén is vállalták

A X. Barátság Maraton fővédnöke Prof . Dr. Patkó Gyula, a Miskolci Egyetem rektora, míg a védnökséget  Prof. Dr. Besenyei Lajos, a B.-A.-Z. Megyei Sportszövetségek Képviseletének elnöke, a Miskolci Egyetem korábbi rektora, Prof. Dr. Barkai László, a Miskolci Egyetem Egészségügyi Főiskolai Kar dékánja, Koncz Ferenc országgyűlési képviselő, Szerencs polgármestere,  Daragó Lászlóné, a Magyar Diáksport Szövetség alelnöke, a B.-A.-Z. Megyei Testnevelési és Sport Intézet igazgatója és Szaniszló Sándor, a B.-A.-Z. Megyei Sportszövetségek Képviseletének alelnöke, a MEAFC elnöke vállalta el.
Az esemény kiemelt támogatói, akik nélkül idén sem jöhetne össze a hagyományos őszi futószezon-búcsúztató: Miskolci Egyetem, Marathon Club – Miskolc, Miskolc Egészség Ifjúságáért Alapítvány, Aqua Centrum Bt.  – Tiszaújváros, Balajti Cukrászda – Miskolctapolca,  Harsányi Bt.,  „Együtt a Család” Szabadidősport Club, Nomád-Miskolc, Pizza Tábor, Tábori Sport, Trend-Észak Papír Kft., TVK-Mali Triatlon Klub.
Bővebb felvilágosítás a 30/269-6768-as telefonszámon, a steveszucs@gmail.com e-mail címen kérhető.