Friss hírek

2009.03.20. 15:19

KÖRNYEZET - Rózsaszínű elefántbébit filmeztek le Afrikában - kevés esélye van az életben maradásra

<p>Rózsaszínű elefántborjút láttak Botswanában. Az Afrikában rendkívül ritka ormányost egy természetfotós kapta lencsevégre, aki a BBC brit közszolgálati televíziónak készített filmet. Erről fényképes beszámolót közölt pénteken a BBC hírportálja.</p>

Szakértők feltételezik, hogy albínó elefántról lehet szó. Ez egyben azt jelenti, hogy a 2-3 hónaposnak látszó kis elefántnak nagyon kicsi az esélye az életben maradásra. Ugyanis az erős afrikai napsugárzás az albínóknál vakságot és bőrbántalmakat okoz.

Az ázsiai elefántoknál elég gyakran fordul elő albínó, viszont Afrikában ez rendkívül ritka jelenség. Az albínó elefántok általában nem fehérek, hanem barnásvörösek vagy rózsaszínűek.

A BBC megszólaltatott egy elefántszakértőt, aki szerint reménykeltő, hogy a rózsaszínű kis elefánt a felvételeken állandóan az anyja árnyékában tartózkodik. Ezek szerint már tudatában van a napérzékenységének, és próbál hozzá alkalmazkodni.

"Az elefántok intelligensek, nagyon jól képesek alkalmazkodni, és mesterei a túlélésnek" - jelentette ki a BBC szakértője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!