Futó- és kerékpáros maraton Miskolcon

Pillanatkép az egyik tavalyi befutóról
Pillanatkép az egyik tavalyi befutóról - © Fotó: ÉM-Archívum
Miskolc – A miskolci 7. Maratoni Hétvége június 16–17-én kínál egyedülálló sportolási lehetőséget.

Szombaton a 26. Bükki Hegyi Maraton-Kisgyörgy Ádám emlékverseny terepfutó viadal, vasárnap pedig a 7. Kondenzgyík Maraton hegyikerékpáros verseny várja a sportbarátokat. A kedvezményes előnevezés már javában tart mindkét eseményre.

A Királyasztalnál

A Bükki Hegyi Maraton, melyet 2011 óta a klub alapítójának, Kisgyörgy Ádámnak az emlékére rendeznek, Magyarország első hivatalos terepfutó versenye, így önmagában értéket jelent a palettán. A miskolci Marathon Club SE június 16-án, szombaton tartja az eddig több mint 20 nemzet sportolói által megtisztelt – átlagosan 6-700 futót felvonultató – emblematikus erőpróba 26. felvonását. A Csanyik-völgy Királyasztalnál kialakított versenyközpontban a Decathlon-minimaraton (3,5 km, futva és túrázva is), a Sanofi-kismaraton (10,5 km), a Nomád-félmaraton egyéni (21,1 km), a HOKA-maraton egyéni (42,2 km) és a Nomád-maraton váltó (4×10,5 km) számokban hirdetnek eredményt. A kedvezményes előnevezés május 30-ig tart a további részleteket is tartalmazó www.maratonclubmiskolc.hu honlapon.

A 7. Maratoni Hétvége keretében, június 18-án, vasárnap a 7. Kondenzgyík Maraton elnevezésű nemzetközi hegyikerékpáros verseny várja a sportbarátokat. A 28, 56 és 84 km-es távok mellett a gyermekeknek külön Decathlon-futamok is versengési lehetőséget kínálnak. Kedvezményes előnevezés és további részletek a www.miskolcmaraton.hu oldalon.

A családias hangulatú terepfutó és hegyikerékpáros eseményeken sportolási, megmérettetési lehetőséget kínálnak valamennyi korosztály képviselőinek, így az óvodásoktól a nyugdíjasokig mindenki megtalálhatja a maga távját.

Összetett is lesz

Lényeges információ, hogy mind a futó-, mind a kerékpáros verseny előnevezői megkapják a két verseny egyedi, emblémázott pólóját, amit a helyszíni nevezők nem vihetnek haza. Az unikális jelleggel egy hétvégén, azonos versenyközponttal, két nemzetközi viadalból álló erőpróbákon összetett versenyt is hirdetnek. A szombaton minimum 10,5 km-t futó, vasárnap pedig legalább 28 km-t tekerő sportolók kiérdemlik a Double Finisher címet és az érte járó egyedi pólót. A maratoni távot futó és az 56 km-t tekerő sportemberek közül a legjobb összetett időt elérő elnyeri a Double Finisher Extra címet.

– SZIS –


Védnökök

A 7. Maratoni Hétvége fővédnöke dr. Kriza Ákos, Miskolc megyei jogú város polgármestere. A védnökök között van Daragó Lászlóné, a Magyar Diáksport Szövetség tiszteletbeli alelnöke, dr. Kiss János, Miskolc alpolgármestere, Pfliegler Péter, Miskolc alpolgármestere, Török Dezső, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés elnöke, Rakaczki Zoltán, Miskolc sportért felelős polgármesteri biztosa, a Miskolci Sportcentrum Kft. ügyvezetője és Illyés Miklós, a Miskolc Városi Sportiskola ügyvezetője.