Futballistamezre cserélik majd a talárt és a reverendát

Akt.:
Futballistamezre cserélik majd a talárt és a reverendát
© Fotó: bíróság
Nyíregyháza – Tisztelettel és szeretettel fogadják őket, komolyan veszik a mérkőzést, de nem a győzelem a legfontosabb.


Pénteken már nyolcadik alkalommal mérkőzik meg egymással a Magyar Görög Katolikus Pap Labdarúgó Válogatott és Magyar Jogász Egylet Paragrafus Kupa válogatott csapata. Ebből az alkalomból tájékoztatták a sajtó képviselőit kedden a Nyíregyházi Törvényszék könyvtár termében.

Köszönet a hagyományért

A sajtótájékoztatón részt vett Dr. Nyakó Zsuzsanna, a Nyíregyházi Törvényszék elnöke, Kocsis Dániel, a Nyíregyházi Egyházmegye ifjúsági referense, Seszták Oszkár, a megyei közgyűlés elnöke, Dr. Polgár András, a megyei kormányhivatal főigazgatója, Mártha Mihály Tibor, Fényeslitke polgármestere és Tassy Tamás, a rendezvény főszervezője.

Seszták Oszkár megköszönte Tassy Tamásnak, hogy hagyományt teremtett a rendezvénnyel, továbbá kiemeltem hogy fontos a társadalmi kapcsolatok ápolása és ez a rendezvény remek alkalom erre. Nyakó Zsuzsanna, törvényszéki elnök megígérte, hogy az idén is kellő komolysággal fognak játszani, természetesen a győzelem a cél, de a sportszerűség mindennél fontosabb.

Szíves látás, vendéglátás

Kocsis Dániel egyházmegyei ifjúsági referens évek óta rendszeresen focizik, mégis tavaly lépett pályára először ezen a mérkőzése. Elmondása szerint azt tapasztalja, hogy a papokat mindenhol nagy tisztelettel és szeretettel fogadják. Igény mutatkozik arra, hogy hivatásuk gyakorlásán kívül, a hétköznapi életben is találkozzanak az emberekkel.

Mártha Mihály Tibor elmondta, hogy Fényeslitke először ad otthont a rendezvénynek és szívesen látják a két csapatot, akiket vendégül látnak a mérkőzés után. A találkozó pénteken 14 órakor kezdődik Fényeslitke sporttelepén.

KMTovábbi hírek a Sport kategóriából

Sporthírek