Nagyvilág

2010.03.06. 21:40

Az iráni elnök szerint "nagy hazugság" 2001. szeptember 11-e hivatalos amerikai magyarázata

<p>Az iráni elnök szerint "nagy hazugság" a 2001. szeptember 11-i támadások hivatalos amerikai magyarázata.</p>

Mahmúd Ahmedinezsád szombaton azt mondta, hogy "az al-Kaida emlegetése és a terrorizmus elleni harc csupán ürügyek voltak az Afganisztán elleni támadáshoz".


Az iráni elnök úgy fogalmazott, hogy a Világkereskedelmi Központ ikertornyai és a Pentagon elleni támadások "az amerikai titkosszolgálatok forgatókönyvének és összehangolt tevékenységének eredményei voltak." Januárban a keményvonalas iráni elnök már "gyanús ügynek" nevezte a 2001, szeptember 11-i támadásokat. Akkor azt mondta, hogy Washington magyarázata a támadásokról "ugyanolyan mítosz, mint a holokauszt". Hatmillió európai zsidó meggyilkolását azóta nevezi hazugságnak az iráni elnök, hogy 2005-ben először elnökké választották.

Ahmedinezsád mostani kijelentése akkor hangzott el, amikor Irán és az Egyesült Államok vezette nagyhatalmak konfliktusa ismét elmélyül az Iszlám Köztársaság atomprogramja miatt, és újabb Irán elleni szankciók vannak láthatáron.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!