Fúró és Rudi lehet a két fúrópajzs neve – 400 javaslat érkezett eddig a Fővároshoz

Több mint 400 névjavaslat érkezett már a 4-es metró alagútfurását végéző két fúrópajzsra. Az eddigi javaslatokat egyelőre titokban tartják a főváros vezetői, azt azonban már most sikerült megtudni, hogy ötletként felmerült a Fúró – Rudi névpár is. A két alagutat egyébként, amelyben a pajzsok dolgoznak majd Zsuzsának és Évának hívják.

A fővárosi önkormányzat jövő hét keddig várja még az önkéntes “keresztszülők” ötleteit, a furopajzs@budpaest.hu e-mail címre -mondta el Független Hírügynökségnek Hagyó Miklós főpolgármester-helyettes.

A keddi beérkező javaslatok közül 20 nevet választ majd ki egy zsűri, és ezek közül nyilvános szavazással dönthet majd a lakosság arról, hogy mi legyen a két fúrópajzs neve, amelyek két éven dolgoznak majd a leendő 4-es metró vonalán. A főváros semmilyen megkötést nem tett a névválasztással kapcsolatban, a javaslatok között szerepelhet élő, és történelmi személyiség, de akár tárgy is. Hagyó Miklós szerint már most rengeteg jó ötlet érkezett a budapest.hu portálra, ezeket azonban egyelőre titokban tartják, nem szeretnék uyganis befolyásolni az embereket. Két példát azonban említett, az egyik a Túró-Rudi analógiájára érkezett Fúró-Rudi névpár, vagy éppen annak a névadónak a javaslata, akit a Sláger Rádió két műsorvezetője, a Boros-Bochkor páros ihletett meg.