Fűrészüzem: több milliárdból valósult meg

Akt.:
Fűrészüzem: több milliárdból valósult meg
Fűrészüzem: több milliárdból valósult meg - © Fotó: Kozma István
Miskolc – Egy gombnyomás és azonnal felzúgtak a fűrészgépek pénteken a Wis Holding Zrt. által létrehozott fűrészüzemben. Ezzel el is indult a munka a 2,4 milliárd forintos – ebből 981 millió állami támogatás – üzemben, ahol jelenleg 25-en dolgoznak, de őszre megduplázzák a munkahelyek számát.

Az Európa Center Miskolc Üzleti és Logisztikai Parkban megvalósuló beruházás 2013-ban kezdődött. A pénteki megnyitón Wicha József, a cég elnök-vezérigazgatója álmai újabb fordulópontjának nevezte az üzemet. Azt is elmondta, hogy az elmúlt években 150 ezer négyzetméternyi saját ingatlanberuházást valósított meg hazánkban, amelyekért több elismerést is kapott. Az új üzemet is a legjobb minőségűnek nevezte.

A projektzárón dr. Bitay Márton Örs állami földekért felelős államtitkár is jelen volt, aki örömét fejezte ki, hogy hazánkban újra kezd feltámadni a fafeldolgozás. „Évtizedekkel ezelőtt jelentős volt ez az iparág, de a rendszerváltáskor megszűnt. Ez komoly gondot jelentett, hiszen évente 3,8 millió köbméter fát termelnek ki, de a feldolgozók hiánya miatt exportálni kellett” – sorolta. Hozzátette: külön öröm, hogy ennek a térségnek komoly faállománya van, amit helyben lehet majd feldolgozni.

Pfliegler Péter alpolgármester a logisztikai park kapcsán emelte ki azt, hogy évekkel ezelőtt borzalmas állapotban volt a terület, tájsebként halna hegy magasodott rajta, ami az egészségre is káros volt. „De jött egy vállalkozó és olyan világot teremtett itt, ami méltó Miskolchoz” – fogalmazott.

Méhn Imre projektvezető pedig azt erősítette meg, amit az államtitkár is elmondott, miszerint ezen a területen valóban piaci hiány van, ezzel szembesültek ők is, ezért kezdték el az üzem építését. Kiemelte: fűrészüzemükben környezetbarát, világszínvonalú technikát alkalmaznak.

ÉM-NSZR
hirdetés


hirdet�s