Fürdők Völgye: Elúszik? Befut?

Az egykori strand bejárata
Az egykori strand bejárata
Miskolc – Amint arról hírt adtunk késik(?) a miskolctapolcai Fürdők Völgye építésének kezdete. Lesz kezdet? Pillanatnyilag, ahogy mondani szokták: “se kép, se hang”.

Március első napjaiban kerestük – pontosabban akkor értük el – a Fürdők Völgye befektetését előkészítő cég, a Simonides Kft. vezetőjét, Belényi Gábort. Akkor telefonon abban állapodtunk meg, hogy várjunk március 7-éig, amikoris változás következik – következhet – be a befektetői körben. Azóta, ahogy mondani szokás, „se kép, se hang”. Az önkormányzat illetékese nem tud róla, hogy bármi változás bekövetkezett volna, az általunk küldött e-mailre se jött válasz. (Két sms-sel erősítettük meg, hogy írásban elküldtük kérdéseinket, jóval 7-e után.)

A Simonides Kft. nevét beütve a Google-ba, rálelünk az Épülettár.hu-n két, az Észak-Magyarországban és a Borsod Online-on 2006 nyarán közölt cikkre, pontosabban elkalauzolódunk hozzánk, a BOON-ra. A Miskolc-honlap tényként közli a 2010-ig megvalósuló beruházások sorában a grandiózus tapolcai fejlesztést, ami hajdan Vizek Völgyének indult, majd Fürdők Völgye lett belőle.

Lett? Erős túlzás. Egyelőre ott tartunk, hogy a strand egyik felére (a régire) megvan az építési engedély a tiszaújvárosi polgármesteri hivataltól. A másikra viszont nincs, mert bár a terület tulajdonosa a miskolci önkormányzat, van olyan felépítmény, amelynek tulajdonosával még nem történt meg a megegyezés. Igazat kell adnunk Belényi Gábornak, hogy amíg ez a helyzet fennáll, nem lenne értelme belevágni.

Vagy mégis? Hiszen jelentős a késés, tudomásunk szerint hamarosan letelik az a határidő, amikorra zajlania kellene az építkezésnek.

SzG

Tisztelt Belény Úr!

Részletek a Belényi Gábornak az Észak-Magyarország munkatársa által elküldött e-mailből:
„…jóval túl az Ön által említett március 7-én, megkérdezem: történt-e előrelépés az ügyben, megépül-e a tapolcai Fürdők Völgye, amely – szemben emlékeimmel – nem féléves, hanem jóval nagyobb időtartamú késésben van.

Ahogy arról telefonon történt beszélgetésünkben is említést tettem, itt, Miskolcon sokan úgy látják (vélik), hogy a projektből nem lesz semmi. Kérem, cáfolja meg őket.

Tapolca jó ideje meglehetősen lehangoló képet mutat. Ön szerint meddig még? Fognak-e, és ha igen, mikor fognak dübörögni a munkagépek ott?

… meddig él a szerződés a városházával a Fürdők Völgye-projektre? Mikor kénytelen azt mondani a városháza, hogy – nem teljesítés miatt – eláll tőle?

Üdvözlöm:…”

Korábbi cikkeink

Sosem lesz már turistacélpont?
Miskolc – Lapunk Agóra-fóruma és cikkünk nyomán Tapolca várható jövőjéről derült ki egy és más.
2007. március 19.
Alpolgármesteri bejárás cikkünk nyomán
Alpolgármesteri bejárás lesz kedden cikkünk nyomán. Orosz Lajos, Miskolc alpolgármestere ezúton is meghívja a Tapolcáért aggódokat: tegyenek vele sétát.
2007. március 18.
Tapolca: „ennél mélyebbre már nem süllyedhet…”
Miskolc – „A Barlangfürdő környéke Drezdára emlékeztet a szőnyegbombázás után. A szigeten romhalmaz…” Így kezdi tapolcai, minapi beszámolóját az Észak-Agorán annak egyik aktív tagja, Gáti Attila.

2006. augusztus 28.
Tapolca “el van felejtve”?
A részben feltárt, majd ideiglenesen visszatemetett kolostorrom felett is megjelent egy jókora utánfutó Miskolctapolcán, nem messze a barlangfürdőtől.
Mikor fürödhetünk a Fürdők Völgyében?eszak 14:47
Sokan kérdezik, hogy mikor lesz Tapolcán strand. Hol tart a Fürdők Völgye?
2006. június 27.
Vizek völgye: ősszel építkezés
Talán a nyár végén elindulhat a strand bontása, mondja Belényi Gábor, a befektetői csoport (Simonides kft.) ügyvezetője, amikor arról kérdezzük, mikor kezdődik az építkezés Miskolctapolcán.
2006. június 26.
Gaz, graffiti kontra mókusok
Ki szeret olyan helyen nyaralni, ahol kaszálatlan a fű, lecsorbultak a lépcsők, graffitivel díszítettek a falak, padok, szobrok, munkagépek túrják a földet közvetlenül a strand mellett, a tóban pedig békalencsék és szemét tanyázik béka helyett?
2005. november 21.
Fürdők Völgye a Vizek Völgyében
Vizek Völgye, Fürdők Völgye – nemcsak az elnevezések tisztázódnak, hanem az is, hol tart a projekt. A közgyűlési ülésen és az Észak Agorán is elő-előkerül a kérdés: hol tart a  tapolcai, nagyszabású ejlesztést magába foglaló Vizek Völgye-projekt?