Funny Car – Gyorsulási rekordkísérlet Tökölön

Vasárnap tartják a Szezonnyitó Gyorsulási Futamot Tökölön. A rendezvény érdekessége, hogy gyorsulási rekordkísérletet tesz Krivan Dezsoe, a leggyorsabb magyar, az úgynevezett Funny Car-jával. A különleges autó 5,9 másodperc alatt gyorsul fel 380 kilométer per órás sebességre.

Vasárnap 11 órától este 10 óráig tart a legnagyobb országos bajnokság első fordulója a tököli repülőtéren. Nem csak gyorsulási versenyek lesznek a rendezvényen, hanem technikai szlalom pályán is összemérhetik a versenyzők tudásukat – tájékoztatta a Független Hírügynökségnek Giltzner Attila, főszervező.

Ezeken kívül lesz autószépségverseny, ahol az extravagáns négykerekűeket pontozzák a nézők, valamint hangnyomásukat is megmutathatják a járművek: az nyer, amelyből több decibellel dübörög a hang. Az érdeklődök amerikai focit és roncsderbit is láthatnak a Gyorsulási Futamon – tette hozzá Giltzner Attila.

Kétszer is bemutatja rekordkísérletét az úgynevezett Funny Carjával a leggyorsabb magyar. A Svájcból érkező Krivan Dezsoe először hozta el Magyarországra a gyorsulási verenyek királyának tartott autóját. A jármű 5,9 alatt gyorsul fel 380 kilométer per órás sebességre.