Fülöp, a különc, avagy gólyafutás harmadszor Bodrogkeresztúrban

A verseny névadója: Fülöp
A verseny névadója: Fülöp - © Fotó: Bánhegyi Gábor
Bodrogkeresztúr – Harmadik alkalommal rendezi meg a Bodrogkeresztúr Jövőjéért Egyesület a Fülöp, a különc futóversenyt február 24-én, szombaton 10 órától.

A viadal Fülöp gólya előtt tiszteleg, aki már több mint egy évtizede nem hagyja el Bodrogkeresztúrt, minden telét a településen tölti.

Futás, kiállítás

– Eleinte azt hittem, én voltam az ötletgazda, de aztán a feleségem elmondta, az ő ötlete volt – mondja Rozgonyi István, a verseny főszervezője, a Bodrogkeresztúr Jövőjéért Egyesület elnöke. – Az idei futóverseny is a bodrogkeresztúri önkormányzati hivatal elől indul. Az útvonal a településen belül halad, a cél pedig a bodrogkeresztúri kilátónál lesz a hegyen. A célba érkezőket a farsanghoz híven fánkkal kínáljuk majd meg, a számmal rendelkező, nevezett versenyzőket pedig három pincészet is várja egy borkóstolásra.

A versenyhez kapcsolódva pénteken a helyi faluházban egy kiállítás nyílik gyerekrajzokból. A tárlat anyagát a Szerencsi Tankerületi Központ felhívására beérkezett, Fülöp gólyához köthető rajzokból válogatják össze. Maga a tárlat a verseny napján is megtekinthető a Bodrogkeresztúri Faluházban.

Fotó: Bánhegyi Gábor Fotó: Bánhegyi Gábor ©

Rozgonyi István elmondta, a futóversenyre már lehet előzetesen jelentkezni a viadal honlapján. A nevezési díj jelképesnek mondható, és 18 év alatt szükség sincs rá, hiszen aki még nem érte el a nagykorúság határát, ingyen nevezhet a versenyre.

Aki kedvet kapott a Fülöp, a különc futáshoz, a fulopakulonc.webnode.hu oldalon adhatja le nevezését.

– ÉM-BG –