Hajdú-Bihar

2011.09.14. 10:35

Pákh Kósa és Bodó segítségére is számít

Debrecen - Mint arról a Naplóban már többször is beszámoltunk, egy az amerikai evangélikus egyházhoz közeli csoport szeretné megvenni Munkácsy trilógiáját.

Debrecen - Mint arról a Naplóban már többször is beszámoltunk, egy az amerikai evangélikus egyházhoz közeli csoport szeretné megvenni Munkácsy trilógiáját.A három képnek azonban három tulajdonosa van, ami tovább bonyolítja a helyzetet. A megyei önkormányzati tulajdonban lévő Ecce Homo nem eladó, jelentette ki Bodó Sándor elnök, ám a Krisztus Pilátus előtt című kanadai tulajdonban lévő alkotásra jövőre lejár a moratórium, így az már értékesíthető lesz. A harmadik, kulcsfontosságú kép a magyar származású amerikai milliomos Pákh Imre tulajdonában van, s ő – mint a Naplónak elmondta – 3-4 milliárd forintnak megfelelő dollár értékű ajánlatot kapott a képért szeptember 8-án. Mint több ízben nyilatkozta nekünk, ő mégis csak szeretné együtt tartani a képeket itt Debrecenben, s ehhez Kósa Lajos és Bodó Sándor segítségére is számít, hogy közösen találjanak megoldást a helyzetre. A két politikust arról kérdezzük, milyen segítséget nyújthatnak a képek megmentésében, együtt tartásában, s mit gondolnak, milyen megoldást vár tőlük Pákh Imre.

Részletek később.

HBN - FÁ


Kapcsolódó cikkek:


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!