Friss hírek

2009.03.03. 06:23

Kormánybizottság vizsgálódik az ausztrál fiatalok testproblémáiról

<p>Ifjúsági szakértőkből álló vizsgálóbizottságot nevezett ki az ausztrál kormány hétfőn. Az indok: egyre több ausztrál fiatal elégedetlen a testével, ezért gyakran kórosan soványak.</p>

A bizottság, amelynek elnöke az ausztrál Cosmopolitan magazin volt kiadója, Mia Freedman, azt a feladatot kapta, hogy dolgozzon ki egy szabályrendszert az emberi test megjelenítéséről a médiában, mert a kormány szerint a média az, amely rendkívüli befolyást gyakorol a fiatalok önértékelésére, önképére. Egyebek mellett feladata a bizottságnak a digitálisan retusált vagy módosított képek, valamint a testformák és méretek sokféleségének osztályozása, mindezen túl a modellek korhatárának meghatározása.

"Egyértelmű, hogy a fiatalok elégedetlensége a testükkel kezd járványszerű méreteket ölteni Ausztráliában. 10-ből hét középiskolás lány valamiféle ideát hajszolva kórosan sovány. Csupán a lányok 16 százaléka mondja azt, hogy elégedett a testével, a súlyával. " - mondta az ausztrál ifjúsági miniszter, Kate Ellis.

2008-ban készült egy országos felmérés 45 ezer fiatal megkérdezésével. A vizsgálat azt mutatta a 11 és 24 év közötti ausztrál lányok és fiúk számára a legfőbb probléma a testük kinézete volt. "A bizottság munkája nem támadás a csontsovány modellek ellen, ez csupán egy őszinte kísérlet arra, hogy megküzdjünk egy problémával, amely károsítja ifjúságunkat." - közölte a miniszter. Sarah Murdoch, volt modell és a globális médiamágnás, Rupert Murdoch menye is részt vesz a kormánybizottságban, amelyben nemcsak a divatvilág, hanem az egészségügy, a média és az ifjúsági szervezetek képviselői is helyet kaptak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!