Fucsovics Márton lenullázta a Grand Slam-bajnokot

Akt.:
Fucsovics Márton szenzációsan játszott
Fucsovics Márton szenzációsan játszott - © Fotó: AFP
Nyíregyháza – Fucsovics Márton Stan Wawrinka ellen nyert, és elődöntős Genfben.

Miután Stan Wawrinka (25. a világranglistán) a szerda késő esti nyolcaddöntőben 6:3, 6:4-re legyőzte a Fucsovics Márton (60.) által tavaly októberben Baselben 6:0, 6:1-re felülmúlt amerikai Jared Donaldsont (57.), eldőlt, hogy a genfi ATP-250-es salakpályás verseny (501 345 euró) csütörtöki negyeddöntőjében a svájciak háromszoros Grand Slam-bajnokával találkozik a nyíregyházi teniszező.

Marci azért lépett pályára, hogy életében először ilyen kaliberű tornán a négy közé jusson, no meg azért, hogy megmutassa, mit is tud egy még mindig klasszisnak mondható játékos ellen.

Nos, az elején nem ijedt meg attól, hogy rögvest elvesztette adogatójátékát, mert 0:2-nél négy bréklabdához jutott, és a negyediket értékesítette. Onnantól kezdve rendre a magyarnak kellett egyenlítenie, de mivel 4:4-nél megint elvette Wawrinka szerváját, a következő gémben a szettért adogatott. Ha nem is könnyen, de élt az eséllyel, a szettet egy szerva-röpte játékkal zárta le 6:4-re.

A második szett 6:0 lett. Úgy értjük ide, tehát Marcinak. A kulcsgém a második volt, amikor Fucsovics már brékelőnyben (40:15-ös Wawrinka-vezetésről vette el az adogatását) szervált, hat bréklabdát is hárított, és saját maga harmadik esélyét valóra váltva erősítette meg az előnyét.

Innentől kezdve az volt a tét, hogy nyer-e becsületgémet Wawrinka. Hát, nem nyert, holott a közönség is űzte-hajtotta őt, és a nagy bajnok sem adta fel a küzdelmet. Marci ellen azonban nem volt orvosság, a végén szerényen vette tudomásul a sikert, a feltett két kezével mintha elnézést kért volna ellenfelétől, és a neki szurkoló közönségtől.

Fucsovics Márton először győzött le Grand Slam-bajnokot, először jutott be 250-es verseny elődöntőjébe (a 47. helyen álló Steve Johnson lesz az ellenfele), és jelen állás szerint hétfőtől először lesz a világon az 53. helyen jegyzett férfiteniszező.További hírek a Sport kategóriából

Sporthírek