FTC vs. Jegesmedvék – A kölcsön kenyér visszajár

Megkétszerezett akarattal találhatják szemben ma is magukat a Jegesmedvék az FTC (fehérben) ellen
Megkétszerezett akarattal találhatják szemben ma is magukat a Jegesmedvék az FTC (fehérben) ellen - © Fotó: Kozma István
Miskolc – A jégkorong Mol Liga negyeddöntőjének második meccsét csütörtökön Budapesten játssza az FTC és a DVTK.

Ezúttal a Ferencvárosi TC a pályaválasztó és mivel a zöld-fehérek a DVTK Jegesmedvék vendégeként megnyerték az első találkozót, lépéselőnybe kerültek a négy győzelemig tartó csatában. Meglepetésszerű sikerükhöz jelentősen hozzájárult az az elhanyagolhatatlan tényező, hogy szakvezetőjük nagyon jól ismeri a piros-fehéreket, hiszen a legtöbbjüknek edzője volt. Ezért érezte-tudta, hogy a Medvék ellen a Fraditól eddig talán soha nem látott rendkívül erőszakos és helyenként kemény harcmodor vezethet eredményre. Elképzelése fényesen bevált, a mondás szerint azonban a kölcsön kenyér visszajár, így a 18 órakor kezdődő összecsapáson a Macik célja nem is lehet más, mint az egyenlítés.

Újraindul az óra

A 4-5-ös végeredménnyel zárult mérkőzés után eltérő előjelű események történtek az öltözőfolyosón. A fradistákkal szinte madarat lehetett fogatni, közülük elsőként Fliszár Zalán jött ki az öltözőből. A korábban Miskolcon is szerepelt magas termetű csatár így vélekedett:

– Mesterünk, Greg Lind­qvist az összecsapás előtt azt mondta nekünk, hogy most nem számít, ki milyen ügyes és az sem, hogy az alapszakaszban mit produkált. Új fejezetet nyitottunk, itt az elhatározások jutnak felszínre. Mindig egy meccs van, felesleges számolgatni, tépelődni. Mindig csak az adott találkozót kell hozni, aztán hazamenni, lefeküdni, másnap pedig úgy kezdeni a munkát, mintha még 0-0 lenne a párharc állása. Nekünk nincs veszíteni valónk, ennek szellemében álltunk a kedd esti miskolci mérkőzéshez. Kemények voltunk, nem kegyelmeztünk a hazaiaknak, még 3-1-es állásnál sem estünk kétségbe. Végül megcsináltuk, amit akartunk, megráncigáltuk a bajnok bajszát. Csütörtökön újraindul az óra, az első felvonás eszünkbe sem jut, csak a másodikra koncentrálunk.

Igaza lett

A keddi nyitányt megelőző sajtótájékoztatón Douglas Bradley, a DVTK Jegesmedvék vezetőedzője arról beszélt, hogy az FTC kiváló együttes, ezért ellenük az első pillanattól kezdve százszázalékos odaadással kell küzdeniük.

– Hétfőn hangsúlyoztam, hogy egy esetleges vereség sem zökkenthet ki bennünket a rendes kerékvágásból – közölte a tréner. – Annyi történt, hogy mi sokat hibáztunk, ugyanakkor nem késztettük számunkra elegendő hibázásra az FTC-t. Ami elmúlt, azon felesleges rágódni: az a lényeg, hogy tartsuk kordában az érzelmeinket, nyújtsuk a saját játékunkat, adjuk elő, amit tudunk.

A miskolciak kedden este lassan öltöztek, érthetően rosszkedvűek voltak, néhány kulcsjátékosuk ott és akkor nem is akart nyilatkozni. A fiatal Bernáth Milán viszont tolmácsolta lapunknak azt, amit a dudaszó után a mester mondott nekik:

– Nem voltunk elég fegyelmezettek, hagytuk, hogy ránk erőltessék taktikai elképzelésüket, és soknak ítélte meg a hat kisbüntetésünket.

A 20. évében lévő védőtől megkérdeztük, hogy mit vár a második meccstől, mire így felelt:

– Csapatként kell funkcionálnunk. Nem szabad beleállnunk az adok-kapokba és az is fontos, hogy a zöld-fehérek minél kevesebbet pihenhessenek a találkozó közben. A rövid holtidők érdekében gyakran rájuk kell cserélnünk, továbbá helyzetkihasználásban akarunk nagyot javulni.

Magosit eltiltották

A csütörtöki meccshez tartozik még, hogy a szúrásért 2+2+10 perces kiállítással „jutalmazott” Magosit egy meccs­re eltiltották, így nem játszhat a mai összecsapáson.

Tóth A. sérülése

Az első DVTK Jegesmedvék – FTC találkozó felénél Tóth Adrián megsérült, és a hazai második sor középcsatára nem is tudta folytatni a játékot, helyére Sági lépett elő. A sportoló kedden késő este papucsban bicegett a közös vacsorához, miközben elmondta: állapotáról még nem tud semmit, a szerda délelőtti vizsgálatok után lát majd tisztábban. Sérüléséről Nagy Ádám csapatvezető adott tájékoztatást:

– Tóth Adrián csütörtökön nem játszik. Azt még nem tudjuk pontosan, hogy mennyi időre esett ki, de valószínűleg az egész szériát kihagyja.

– Kolodzey Tamás –