FTC vs. DVTK – A vendégjegyek több mint a fele elkelt az Üllői úti csatára

A Ferencváros otthonában is zúgni fog a "Hajrá, Diósgyőr!"
A Ferencváros otthonában is zúgni fog a "Hajrá, Diósgyőr!" - © Fotó: Homoky György
Miskolc – Több száz diósgyőri fanatikus kell útra, hogy kiszurkolja a DVTK ötödik idegenbeli sikerét a Ferencváros otthonában.

A labdarúgó NB I 3. fordulójában szombaton 20.30-tól Ferencvárosi TC – Diósgyőri VTK mérkőzést rendeznek, Budapesten, a Népligetben. Az összecsapásról a Borsod Online-on ezúttal is élő tudósítást adunk helyszíni felvételekkel, edzői nyilatkozatokkal (dvtk.boon.hu) és az m4 is élőben közvetíti, az pedig ezúttal is csak a kezdés pillanatában derül majd ki, hogy a helyszínen mennyien tekintik meg a találkozót. Hazai részről nem várható nézőcsúcs, valószínűleg sokan tüntetnek majd távolmaradásukkal az azt követő első ferencvárosi bajnokin, hogy a zöld-fehérek a múlt héten csütörtökön kiestek a Bajnokok Ligája selejtezőjének 2. fordulójában, az albán Partizani elleni párharcukat követően. Hogy mennyire megviselte a drukkereket ez a búcsú, azt jelezte a múlt hétvégi Budapest Honvéd elleni, idegenbeli bajnoki, ugyanis a Ferencváros drukkerei számára fenntartott vendégszektorban összesen 84-en voltak. Ettől most biztosan többen lesznek a Népligetben, a DVTK elleni meccsen, de a szurkolók egy része valószínűleg máshol fogja elütni az idejét, főleg azok, akik csatlakoznak a szurkolói csoportok felhívása szervezett demonstrációhoz, amelyet ma 18.00-ra hirdettek meg a Hősök terére.


Ön szerint mi lesz az FTC - DVTK mérkőzés végeredménye?

Eredmények megtekintése

Betöltés ... Betöltés ...

Nem is tette bele

Az ezt érintő útvonalat tanácsos elkerülniük azoknak a DVTK-drukkereknek, akik Miskolcról indulva látogatnak el az FTC két éve átadott stadionjába. Ez pedig több száz főt érinthet, ugyanis a péntek délutáni állás szerint a DVTK-drukkerek részére fenntartott 1237 belépőnek valamivel több mint a fele fogyott el (624 darab – az összes kiadható jegy egy részét nem is tette bele a rendező klub a vendégek által megvásárolható kontingensbe, így az online vásárlási felületen, a meccsjegy.mlsz.hu oldalon meglévő jegyek száma nem nevezhető mérvadónak), így várhatóan nem telik meg csurig a vendég­szektor.

Csupán négyszer

Nem éppen nyerni járnak a piros-fehérek a Ferencvároshoz. Történetük során ugyanis eddig csupán négy alkalommal sikerült idegenben megverni a fővárosiakat: az 1940/1941-es bajnokságban 1-0-ra, 1971/1972-ben ugyanilyen arányban, az 1998/1999-es szezonban 4-3-ra, míg legutóbb a 2009/2010-es pontvadászatban: akkor 3-1-es diósgyőri vezetésnél, a 66. percben félbeszakadt az összecsapás a hazai nézők rendbontása miatt, így az MLSZ végül 3-0-val adta a találkozót a DVTK-nak.

– Berecz Csaba –


A rendőrség is készül

A Miskolcról illetve az ország keleti részéről személygépkocsival, buszokkal labdarúgó mérkőzésre érkező DVTK szurkolók a mérkőzés napján M3 autópálya Kerekharaszti pihenőjének parkolójában gyülekezzenek 17.30-18.15 óra között. Innen a vendégszurkolók 18.15 órai indulással rendőri biztosítás mellett lesznek elkísérve a Groupama Aréna IV-es számú vendégkapujáig.

A Miskolcról illetve az ország keleti részéről személygépkocsival, buszokkal labdarúgó mérkőzésre érkező DVTK szurkolók a mérkőzés napján M3 autópálya Kerekharaszti pihenőjének parkolójában gyülekezzenek 17.30-18.15 óra között. Innen a vendégszurkolók 18.15 órai indulással rendőri biztosítás mellett lesznek elkísérve a Groupama Aréna IV-es számú vendégkapujáig.

A MÁV Zrt. menetrendje nem biztosítja a mérkőzést követően a vonattal történő visszajutás lehetőségét Miskolcra, így kérjük a mérkőzésre utazó szurkolókat, hogy a vonattal történő utazást mellőzzék! – olvasható a BRFK közleményében, tovább részletek itt >>>


Ön szerint hányadik helyen végez a DVTK a 2016/2017-es szezonban?

Eredmények megtekintése

Betöltés ... Betöltés ...

Az NB I 3. fordulójának programja:

szombat:

  • Swietelsky Haladás-Budapest Honvéd, Sopron 18.00, v.: Vad II
  • Újpest FC-Paksi FC, Illovszky Stadion 18.00, v.: Pintér
  • Ferencváros-Diósgyőri VTK 20.30, v.: Bognár

vasárnap:

  • DVSC-TEVA – Gyirmót FC 18.00, v.: Iványi
  • MTK Budapest-Mezőkövesd Zsóry FC, Dunaújváros 18.00, v.: Solymosi
  • Videoton FC-Vasas, Felcsút 18.00, v.: Kassai

A tabella:

1. Ferencváros 2 2 – – 4-1 6 pont
Vasas 2 2 – – 4-1 6
3. Diósgyőri VTK 2 2 – – 4-2 6
4. Budapest Honvéd 2 1 – 1 2-1 3
5. Mezőkövesd Zsóry FC 2 – 2 – 3-3 2
6. Paksi FC 2 – 2 – 2-2 2
Gyirmót FC 2 – 2 – 2-2 2
8. Videoton FC 2 – 1 1 2-3 1
9. MTK Budapest 2 – 1 1 0-1 1
10. Swietelsky-Haladás 2 – 1 1 2-4 1
DVSC-TEVA 2 – 1 1 2-4 1
12. Újpest FC 2 – – 2 1-4 0


FTC vs. DVTK – A helyezések alapján rangadó

Miskolc – Kába vagy extrán motivált lesz-e a Ferencváros a Diósgyőr ellen, a szombati bajnokin? Az FTC – DVTK bajnokiról élőben tudósítunk szombaton 20.30-tól a Borsod Online-on.

FTC vs. DVTK élőben a Belvárosi Ligetben is!

Miskolc – Mint azt a szervezőktől megtudtuk, a Borsodi (volt Spaten) sörkertben is várják a szurkolókat szombat estére, a már jól bevált asztalfoglalásos rendszerben, kellemes környezetben, jó italok társaságában, a nagyméretű LED-fal elé.

FTC vs. DVTK – Szurkoljunk együtt a DVTK-nak Miskolc belvárosában

Miskolc – A Szent István téri LED- fal előtt lehet szurkolni a diósgyőri csapatnak szombaton. A téren, Miskolc legnagyobb kivetítőjén, élőben nézhetik a szurkolók a Ferencváros–DVTK mérkőzést.

Labdarúgó NB I – Százszázalékos csapatok találkozója a Groupama Arénában

Budapest – Két százszázalékos csapat, a címvédő Ferencváros és a Diósgyőr szombati összecsapása jelenti a labdarúgó OTP Bank Liga harmadik fordulójának legnagyobb érdeklődéssel várt találkozóját.