FTC vs. DVTK – A helyezések alapján rangadó

Akt.:
Önbizalommal telve léphetnek pályára Elek Ákosék a bajnok otthonában
Önbizalommal telve léphetnek pályára Elek Ákosék a bajnok otthonában - © Fotó: Homoky György
Miskolc – Kába vagy extrán motivált lesz-e a Ferencváros a Diósgyőr ellen, a szombati bajnokin? Az FTC – DVTK bajnokiról élőben tudósítunk szombaton 20.30-tól a Borsod Online-on.

A labdarúgó NB I 3. fordulójában szombaton 20.30-tól Ferencvárosi TC – Diósgyőri VTK meccset rendeznek, a holtversenyben – a Vasassal együtt – az élen álló együttes a harmadik helyezettet fogadja. Rendes esetben egy ilyen meccs óriási rangadónak számítana, de a két gárda hiába áll azonos pontszámmal és százszázalékos teljesítménnyel a bajnokságban, a meccs sportszakmai része kisebb felhangot kapott eddig. Egyrészt azért, mert a két csapat játékoskeretének minősége között jelentős különbség van az FTC javára, továbbá a DVTK eddigi pontgyűjtése az extra, nem várt kategóriába sorolható, szemben a zöld-fehérekével, akik az első fordulóban könnyedén intézték el a Haladást, majd egy kába meccsen a Honvéd vendégeként is nyerni tudtak. Nagy kérdés, hogy az a kábaság, ami a múlt héten a Bajnokok Ligája-sorozatból való kiesés után jellemezte az FTC-t (az albán Partizani búcsúztatta őket 11-esesekkel) tart-e még. Az biztos, hogy BL-kiesés utáni vihar még nem ült el teljesen, ugyanis csütörtökön a fővárosi klub két vezetője, Kubatov Gábor és Orosz Pál tartott sajtótájékoztatót a BL-búcsúval kapcsolatban. Ezen többek között az is elhangzott, hogy a szurkolói beléptetésnél használt vénaszkenner megmarad, megvárják, amíg bejönnek a drukkerek a stadionba, illetve az idei tervekről Kubatov Gábor így nyilatkozott: „Mi BL-főtáblások akarunk lenni. Meg kell nyernünk a bajnokságot, hogy jövőre újra a Bajnokok Ligájában indulhassunk.” Hogy tett-e ezzel újabb terhet a játékosokra, a szakmai stábra, és hogy miként birkóznak meg ezzel a zöld-fehérek, az szombat este kiderül. Ahogy az is, hogy az új stadionjuk átadása óta, vagyis két éve a meccset nem látogató szervezett szurkolói csoportok most szombatra tervezett demonstrációjából mi kerekedik ki.

Így is, úgy is

A DVTK vezetőedzőjének, Horváth Ferencnek az elmondása szerint a Ferencvárosnak a BL-ből való kiesése a zöld-fehérek játékosaira hathat így is, és úgy is, lehet, hogy még kábák lesznek ettől, de hozhat ez számukra extra motivációt is.

– Nehéz a sorolásunk, három nagyon nehéz mérkőzésünk van az elején, persze a többi az is, de ez a három nagyon az. Kettőn nagyon jól túl vagyunk, és most Magyarország legerősebb csapatához látogatunk. Veszíteni valónk nincs, kimegyünk a pályára, aztán meglátjuk, mi lesz. Persze nem feltartott kezekkel. Mindent el fogunk követni annak érdekében, hogy amit láttak szurkolóink, az most is meglegyen, az az alaphozzáállás, ami eddig volt, az maradjon – mondta Horváth Ferenc, aki arra a felvetésre, hogy ez eddigi eredmények bizonyára jót tettek a csapatnak, így felelt: – Mindenféle csapatösszetartásnál jobb, ha elkezd nyerni egy együttes, a 6 pont nagyon kellett, ezzel a társaság összeérik, jó úton járunk afelé, hogy szorosabb legyen a kötelék.

Megnyomták

A szakvezető beszélt arról is, hogy a hét elején „megnyomták” a munkát, az elmúlt napok nemcsak a taktikáról szóltak, hanem az erőnlétről is, illetve megtudhattuk azt is, hogy a csütörtöki tréning lazítóedzés volt. A meccs előtti napon, vagyis ma egy foglalkozást tart játékosainak Horváth Ferenc, de nem a megszokott környezetben, vagyis nem Diósgyőrben. Ugyanis az utazókeret tagjai már ma buszra szállnak, és útnak indulnak Budapestre, este 7 órától pedig a BVSC-pályán edzenek.

– Sokba kerül a szálloda is, meg a busz is, ha nem bíznánk magunkban, akkor nem indulnánk útnak, akkor 3-0-val igazolná ezt a meccset az MLSZ a Ferencváros javára – mondta Horváth Ferenc, arra a felvetésre, hogy meglehetősen komolyan veszik a felkészülést, ha egy nappal hamarabb elindulnak. – Menjünk csak oda, lássuk meg, hogy mi lesz. Kíváncsi vagyok én is, hogy olyan szervezett játékot tudunk-e játszani mint korábban, és ez egy jó ellenféllel szemben mit ér.


Ön szerint mi lesz az FTC - DVTK mérkőzés végeredménye?

Eredmények megtekintése

Betöltés ... Betöltés ...

A szakvezető azt is elmondta, fontosnak tartja az esti edzést, mert ebben az időpontban még nem volt közös gyakorlása a csapatnak, az étkezések ideje és az időjárás is teljesen más lesz, mint ami eddig volt. Horváth Ferenc arról is szót ejtett, hogy eddig kevés helyzetből tudtak gólt, gólokat szerezni, de jobb, hogy sikeres csapat, sem mint, hogy jól játszó lenne, eredmények nélkül.

Figyelni kell

Az Észak-Magyarország azon kérdésére, hogy kell-e készülni külön valamelyik ferencvárosi játékosra, Gerára vagy Bödére, Horváth Ferenc azt válaszolta, hogy igen, kell, vannak komoly egyéniségek, 2-3 játékosra külön is kell figyelni, és köztük van a két említett is.

Büntetést kapott

Antal Botondnak – akinek az Újpest FC elleni meccsen elkövetett hátrafelé csapásáért 11-est ítélt a játékvezető, amiből gólt szereztek a fővárosiak –, a diósgyőriek kapusának fizetnie kell. Horváth Ferencnek, a DVTK vezetőedzőjének az elmondása szerint ez a mozdulat a csapatot hátrányosan érintette, egyfajta hiba volt, aminek megvan a büntetési tétele.

Játékosszavak

Tamás Márk, a DVTK védője: – Nagyon jó volt a szezonkezdet, óriási élmény volt két győzelemmel indítani a bajnokságot, szerintem pályafutásom során nem volt még ilyenben részem. De ettől nem kell elrugaszkodnunk 3 méterre a földtől, ugyanúgy kell csinálni a dolgunkat, mint eddig. A Ferencváros ellen igazából veszítenivalónk nincs, jó stadionban, a legjobb magyar csapat ellen játszhatunk, és ha ezt olyan szervezetten tesszük, mint az előző meccseken, akkor bármi is kisülhet ebből. Bár nyerni megyünk hozzájuk, szombaton 20.30-tól eldől, hogy mi lesz.

– Berecz Csaba –


Ön szerint hányadik helyen végez a DVTK a 2016/2017-es szezonban?

Eredmények megtekintése

Betöltés ... Betöltés ...

Az NB I 3. fordulójának programja:

szombat:

  • Swietelsky Haladás-Budapest Honvéd, Sopron 18.00, v.: Vad II
  • Újpest FC-Paksi FC, Illovszky Stadion 18.00, v.: Pintér
  • Ferencváros-Diósgyőri VTK 20.30, v.: Bognár

vasárnap:

  • DVSC-TEVA – Gyirmót FC 18.00, v.: Iványi
  • MTK Budapest-Mezőkövesd Zsóry FC, Dunaújváros 18.00, v.: Solymosi
  • Videoton FC-Vasas, Felcsút 18.00, v.: Kassai

A tabella:

1. Ferencváros 2 2 – – 4-1 6 pont
Vasas 2 2 – – 4-1 6
3. Diósgyőri VTK 2 2 – – 4-2 6
4. Budapest Honvéd 2 1 – 1 2-1 3
5. Mezőkövesd Zsóry FC 2 – 2 – 3-3 2
6. Paksi FC 2 – 2 – 2-2 2
Gyirmót FC 2 – 2 – 2-2 2
8. Videoton FC 2 – 1 1 2-3 1
9. MTK Budapest 2 – 1 1 0-1 1
10. Swietelsky-Haladás 2 – 1 1 2-4 1
DVSC-TEVA 2 – 1 1 2-4 1
12. Újpest FC 2 – – 2 1-4 0


FTC vs. DVTK élőben a Belvárosi Ligetben is!

Miskolc – Mint azt a szervezőktől megtudtuk, a Borsodi (volt Spaten) sörkertben is várják a szurkolókat szombat estére, a már jól bevált asztalfoglalásos rendszerben, kellemes környezetben, jó italok társaságában, a nagyméretű LED-fal elé.

FTC vs. DVTK – Szurkoljunk együtt a DVTK-nak Miskolc belvárosában

Miskolc – A Szent István téri LED- fal előtt lehet szurkolni a diósgyőri csapatnak szombaton. A téren, Miskolc legnagyobb kivetítőjén, élőben nézhetik a szurkolók a Ferencváros–DVTK mérkőzést.

Labdarúgó NB I – Százszázalékos csapatok találkozója a Groupama Arénában

Budapest – Két százszázalékos csapat, a címvédő Ferencváros és a Diósgyőr szombati összecsapása jelenti a labdarúgó OTP Bank Liga harmadik fordulójának legnagyobb érdeklődéssel várt találkozóját.

hirdetés


hirdet�s