Frontvonal a szikszói városháza előtt

Szikszó – Rendőrhad választotta ketté a Magyar Gárda és a cigánykisebbség ellendemonstrációját Szikszón vasárnap. Bekiabálások, fújolások ugyan voltak, de az egyenruhások urai maradtak a helyzetnek. Összecsapás nem történt…  

“Mocskos nácik – egyik oldalon, cigány bűnözők, büdös disznó globalista banda – a másik oldalon…” – ez csupán néhány kiragadott szó és gondolat azokból a bekiabálásokból és beszédekből, amelyek vasárnap hangzottak el Szikszón a Magyar Gárda rendezvényén a főtéren, éppen a Polgármesteri Hivatal előtt.

Szabályos demilitarizált övezetet alakított ki a rendőrség. Elrettentő erőként a két kordon között a kommandósok álltak, és néztek farkasszemet a cigány kisebbség több száz fős demonstrálójával.

A gárda a kultúrházban szeretett volna zártkörű toborzót tartani, de a szerződést a helyi cigány kisebbségi önkormányzat kezdeményezésére a polgármester visszavonta – legalábbis a tegnapi rendezvényen elhangzottak szerint.

Kiszorultak az utcára

A gárda azonban taktikát változtatott és demonstrációt jelentett be a Fő térre. Ennek azonban híre ment és a cigány kisebbségiek is nagy számban érkeztek a tetthelyre hívatlan vendégként, de a kordonon kívül kellett maradniuk. Ennek a tömegnek a szószólója – mondván, “Magyar állampolgárok vagyunk ” – felhívására elénekelték a Himnuszt. Jól érzékelhető volt a feszültség. Vibrált a levegő.

A cikkhez kapcsolt videó felvételeinken ízelítőt kaphat az olvasó a tanulságos történésekről. Magyar Gárda szónokai például arról beszéltek, hogy csak a ők képesek a nemzeti érdekek képviseletére a „büdös disznó, országot kiárusító globalista banda ellen”. A pártokat már megvásárolták mondták, de ez velük nem fordulhat elő. A gárda addig lesz, amíg szükség van rá – szögezték le. Tarthatatlan az állapot, hogy borsodi falvakban azért nem vetnek, mert tudják, hogy helyettük learatnak. Utalva a kesznyéteni elektromos kerítéses halálesetre azt mondták, hogy az bűnhődik, aki magántulajdonára vigyáz. Megszólítva a cigányságot arról beszéltek, hogy tisztességes, művelt és büntetlen előéletű kisebbségi vezetőkre van szükség, akik népüket és nem a hatalmat szolgálják. Az országos parancsnok kijelentette, hogy a gárdát nem lehet megfélemlíteni és provokálni sem…

Imába foglalták a döntést

A frontvonal cigány kisebbségiek által birtokolt területén feltűnt a demonstrálók között több országos kisebbségi vezető is, akik tiltakoztak a gárda szikszói megjelenése ellen. A polgármesternek megköszönték, hogy nem engedte meg a gárda rendezvényét a kultúrban. Sőt még a rendezvény elején közösen elmondott imába is foglalták azt. A városvezető azonban a média képviselőinek azt mondta, hogy ő polgármester. Nem áll a frontvonal egyik vagy másik oldalán. “Talán még nem jött el az ideje az ilyen demonstrációnak, ami inkább hangulatot gerjeszt, aminek nem örülök” – fogalmazott.

Kapcsolódó cikkek: