Fröccsfesztivál: új helyszín, régi jó kedv

Fröccsfesztivál: új helyszín, régi jó kedv
Miskolc – Csütörtöktől szombatig kerül megrendezésre a IX. Miskolci Fröccsfesztivál az Avasi Celláriumban.

Új helyszínen kerül megrendezésre az idei fröccsfesztivál – mondta az Észak-Magyarországnak az esemény főszervezője, Némedi Varga Zoltán a szerdai sajtótájékoztatón. – Az Avasi Cellárium pálinka- és borház lesz a ma kezdődő rendezvény központja. A helyszín új, de a hangulat vélhetően a régi lesz. Vendégeink bükki, egri, és tokaji borokból készült fröccsöket kóstolhatnak majd. Mindehhez zsíroskenyér fantáziákat és erdőhorváti pereceket fogyaszthatnak az érdeklődők.

A szervezők gondoltak a gyerekekre is, akik több, mint tíz fajta szörp közül választhatnak. Az új helyszín ugyanakkor új lehetőségeket is nyújt: a Celláriumban új kiállítások is láthatóak lesznek a pálinka- és bor készítésről és az ehhez tartozó interaktív elemeket is érdemes lesz kipróbálni.

Ingyenes szóda és belépés

– A fröccsfesztiválhoz hagyományosan a koncertek is csatlakoznak, ezért mindhárom napon latin jazz zene szól majd 20 órától a Cellárium udvaron – tette hozzá Némedi Varga Zoltán. – A fröccsfesztiválra a belépés ingyenes, csakúgy, mint a szóda.

A fröccsfesztivál gondolata egyébként lassan egy évtizede onnan indult ki, hogy a múzeumban Némedi Varga Zoltánék találtak egy fényképet, amelyen Móra Ferenc, Leszih Andorral és az 1930-as évekbeli miskolci értelmiség egy részével fröccsözik az Avason.

– Egyszóval a Celláriumba költözéssel visszatérünk az eredeti helyszínre: fröccsözni a miskolci Avason kell! – fogalmazott. – Ráadásul ez a helyszín hosszabb távon több lehetőséget rejt magában. Jövőbeni terveink szerint a környékbeli pincetulajdonosokkal ki is bővítjük a fesztivált, hiszen 2015-ben jubileumot ünneplünk.

Tehát IX. Miskolci Fröccsfesztivál csütörtöktől szombatig 14-től 23 óráig a Celláriumban (a Görgey utcai körforgalomnál, a Centrum Apartman Hotel fölött), a Kisavas Első sor 2. szám alatt.

ÉM-JLI