Friss hírek

2008.12.11. 13:05

ÚSZÓ EB: A délelőtti előfutamok felemásra sikeredtek

<p>Felemásra sikeredtek a délelőtti előfutamok a magyarok számára a rijekai rövidpályás úszó Európa-bajnokság csütörtöki napján. A 14 magyar indulóból heten kavlifikálták magukat a középdöntőkbe, illetve döntőkbe, heten viszont kiestek.</p>

200 méteres férfi vegyesúszásban Nagy Péter a hatodik helyen végzett, és ezzel bejutott a fináléba, Verrasztó Dávid viszont csak a 17. lett, így ő nem jutott tovább. Női 100 háton Szepesi Nikolett a 15. legjobb időt úszta, és kvalifikálta magát a középdöntőbe, Dobár Évának viszont nem sikerült a bravúr, ő a 35. pozícióban végzett, és így kiesett. A nők 200 méteres pillangóúszó számában Mutina Ágnes a 6., Jakabos Zsuzsanna pedig a 7. helyen végzett, és bejutott a délutáni döntőbe. Dara Eszter is finálét érő pozícóban zárt - 8. lett -, de a szabályok értelmében egy nemzetet csak két sportoló képviselhet a fináléban.

100 méteres férfi mellúszásban Molnár Ákos a 15. legjobb időt produkálta, és bejutott a középdöntőbe. 200 vegyesen Verrasztó Evelyn elsőként kvalifikálta magát a délutáni döntőbe. 400 méteres gyorsúszásban Kis Gergő a hatodik helyen zárt, és bejutott a fináléba. 100 gyorson Tompa Orsolya a 33. lett, és kiesett. A 4x50 méteres férfi vegyesváltó a 11. helyen zárt, és nem jutott tovább. Az oroszok viszont 1:33,77 másodperces új világcsúcsot repesztve lettek elsők. A férfi 50 méteres gyorsúszás egyetlen magyar résztvevője, Takács Krisztián a 22. helyen végzett, és így kiesett. 200 méteres férfi hátúszásban Balog Gábor a 21. helyen zárt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!