Friss hírek

2011.02.13. 17:33

Herzog Edit: "sürgős felülvizsgálatra szorul" az európai elfogatóparancs

<p>Sürgős felülvizsgálatra szorul az európai elfogatóparancs intézménye - jelentette ki Herczog Edit európai parlamenti képviselő vasárnap. A szocialista képviselő "az ír gázolóként" ismertté vált Ciaran Tobin kiadási ügyével kapcsolatban nyilatkozott. Egy ír fellebbviteli bíróság pénteken döntött úgy, hogy ki lehet adni a férfit Magyarországnak, ahol tíz éve két kisgyereket gázolt halálra.</p>

Herczog Edit közleményében üdvözölte az ír fellebbviteli bíróság döntését, amely szerint kiadható a Leányfalun gázoló ír férfi. Az európai parlamenti képviselőnő azonban újra arra hívta fel a figyelmet, hogy az európai elfogatóparancs intézménye "sürgős felülvizsgálatra szorul".

A képviselő szerint a tagállamok közötti átadási eljárásokról szóló kerethatározat jelenlegi formájában nem szolgálja a polgárok jogbiztonságát. Herczog Edit ezzel kapcsolatban felhívta a figyelmet arra, hogy 2007-ben az ír hatóságok egyszer már elvetették Tobin kiadatását.

-Független Hírügynökség-

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!