"Friss" alkotók tárlata mától a KOGART Házban

Csütörtökön este friss diplomások festményeiből, grafikáiból és szobraiból nyílik kiállítás a budapesti KOGART Házban. A tárlaton csaknem 40 fiatal magyar képzőművész alkotásait nézhetik meg a látogatók szeptember végéig az Andrássy út 112. szám alatti kiállítóhelyen.

Az 5. éve megrendezett Friss Európa kiállítássorozata évről évre fiatal képzőművész-hallgatók munkáit mutatja be. 2004 óta 120 friss diplomás – 80 magyar és 40 külföldi – csaknem 300 alkotását állították ki a KOGART Házban.

Az ötödik kiállítás, az eddig bemutatott magyar művészek munkáiból összeállított válogatás. Ezúttal 37 ifjú művész 130 alkotása látható a kiállító terekben. Az első szinten a négy KOGART-díjas művész – Gesztelyi Nagy Zsuzsa, Tóth Ágnes, Kiss Endre, Bondor Csilla – mutatkozik be.

A tárlaton a csaknem 40 alkotó mindegyike új munkákat állított ki, így az érdeklődők megtudhatják, hol tartanak most a “Friss” alkotók. Az összehasonlítás kedvéért a kiállítás látogatói a festők, szobrászok, grafikusok diplomamunkáit is megnézhetik a szeptember végéig látogatható tárlaton.